19
Mayıs
2024
Pazar
ŞIRNAK

Taksicilerden kornalı eylem

Silopi ilçesinde ticari taksi şoförleri, korsan taksicileri protesto ederek, yetkilileri göreve çağırdı.

Taksiciler, korsan taksicilerin çalışmaya devam etmeleri durumunda kontak kapatacaklarını ifade ettiler.

İlçedeki korsan taksicileri protesto etmek amacıyla Silopi İlçe Trafik Müdürlüğü önünde bir süre bekleyen taksiciler, daha sonra korna çalarak Cumhuriyet Meydanı'na hareket etti. Haklarını savunmak için eylem yaptıklarının söyleyen taksi şoförleri, yetkililerden sorunlarına çözüm bulmalarını isteyerek, sorunlarının çözülmemesi halinde kontak anahtarlarını bırakacaklarını belirttiler. Ticari taksi şoförlerinden Nihat Eren, korsan taksiciler yüzünden çalışamaz durumda olduklarını belirterek zor şartlar altında çalıştıklarını ifade etti. Nihat Eren, "Biz hakkımızı savunuyoruz. Maliyeye sigortaya senede 2 milyar yatırıyoruz. Önüne gelen bizim önümüzde yolcu alıyor. Böyle devam ederse ticari taksiciliği bırakacağız. Korsan taksicilik yapacağız. Cizre ilçesinden Silopi'ye gelen korsan taksiciler, Habur Sınır Kapısı'na yolcu kaldırıyor. Bu araçlar bizim önümüzden geçiyor. Böyle olursa arabamızın kontak anahtarını bırakacağız" diye konuştu.

Veysi Bozkurt isimli taksi şoförü ise, "Her çeşit korsan araba çalışıyor. Cizre'den geliyorlar. Buradan yolcu alıyorlar. Çok çaresiziz. Ne yapacağımızı bilmiyoruz. Trafik Şube Müdürlüğü'nün önüne geldik. Ama bu gelişimiz de bir işe yaramadı. Bu gidişle anahtarlarımızı bırakıp evlerimize gideceğiz" dedi.

3-4 seneden bu yana korsan taksicilerden dolayı rahat çalışamadıklarını belirten ticari taksi şoförü Şahin Yılmaz da, "4 senedir bu çileyi çekiyoruz. Biz vergimizi veriyoruz. Her şeyi veriyoruz ama burada duramıyoruz. Bir yolcu araca aldığımız zaman korsan taksiciler ekmeğimize mani oluyor. Yolcular durağa yetişmeden korna çalarak bu yolcuları kendi araçlarına alıyorlar. Biz vergimizi çıkaramıyoruz. Boş gidip geliyoruz. Yetkililere sesleniyoruz. Bu sorunumuza bir çare bulsunlar" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 1 Mayıs 2008 Perşembe 17:30:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?