19
Mayıs
2024
Pazar
ŞIRNAK

Tam donanımlı kurtarma aracı

Şırnak ve çevresinde meydana gelebilecek kazalarda sıkışan insanları kurtarmak için arama kurtarma arcında her türlü donanım bulunuyor. 

Sivil savunma uzmanı Selahattin Yıldırım, Şırnak ve çevresinde meydana gelen trafik kazalarında aracın içinde sıkışan insanları kurtarma operasyonlarını başarı ile gerçekleştirdiklerini belirtti. 

Her türlü donanıma sahip arama kurtarma aracıyla ilgili bilgi veren sivil savunma uzmanı Selahattin Yıldırım, "Aracımız da öyle araçlar var ki tonlarca ağırlığı kaldırabilecek kapasitededir. Örneğin elektrikli ve hidrolik ayırıcılarla aracın o sağlam kolonlarını ikiye ayırıp aracın içinde sıkışan vatandaşımızı kurtarabiliriz" dedi. 

Yıldırım, "Arama kurtarma aracımızda, hidrolik kesme ayırma, beton ve demir kesme makinesi, ağaç kesme makinesi, motopomp, jeneratör ,elektrikli ve hidrolik ayırıcılar, aydınlatma sistemleri ve hava yastıkları gibi malzemeler bulunmaktadır. Arama ve Kurtarma Birlik Müdürlükleri kurulmayan diğer ildeki İl Sivil Savunma Müdürlüklerine arama ve kurtarma araçları ve teknisyen kadroları tahsis edilmiştir" diye devam etti.
Yıldırım, "Araç içerisinde bulunan araç ve gereçler sayesinde muhtelif zamanlarda ilimiz ve çevresinde meydana gelen trafik kazaları sonucu araçlar içerisinde sıkışan insanların kurtarılması operasyonu başarı ile gerçekleştirilmiştir" şeklinde konuştu.
Kamu kurum ve kuruluşlarının arama kurtarma çalışmaları için en modern araç ve gereçler ile donatılmış olduğunu söyleyen sivil savunma uzmanı Yıldırım, "Son zamanlarda meydana gelen depremler ile ilgili tüm kamu kurum ve kuruluşları ile başta Sivil Savunma Müdürlükleri gerekli en detaylı planlamayı yapmış, Sivil Savunma Arama ve Kurtarma Birlik Müdürlükleri de en modern araç ve gereçler ile donatılmıştır ve birlik personeli en iyi şekilde eğitilmektedirler. Özellikle Marmara depreminde edinilen tecrübeler ışığında tüm illerimizde arama ve kurtarma hizmetlerinin daha seri ve pratik yapılması amacıyla ciddi çalışmalar yapılmıştır. Bu çalışmalardan biri; 11 ilimiz pilot bölge seçilerek her türlü uzman personelin yer aldığı Arama ve Kurtarma Birlik Müdürlükleri kurulmuştur. Bu birlik personeli olağanüstü hal, seferberlik ve savaş hali ve doğal afetlerde işlerini kolaylaştırmak için her türlü donanıma sahip olan arama ve kurtarma araçları ile takviye edilmiştir" ifadelerini kullandı.

iha
Yayın Tarihi : 15 Aralık 2008 Pazartesi 15:34:01
Güncelleme :15 Aralık 2008 Pazartesi 16:26:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?