19
Mayıs
2024
Pazar
ŞIRNAK

Tanker dehşet saçtı: 5 ölü, 2 yaralı

Cizre'de freni boşalan gazyağı yüklü tanker dehşet saçtı. Kazada 5 kişi yanarak feci şekilde hayatını kaybetti. Kazada 2 kişi de yaralandı.

Türkiye'den Irak'a yük götürmekte olan tanker, dün akşam saat 17.30 sıralarında freninin boşalması sonucu kontrolden çıkarak seyir halindeki bir kepçeye, ardından da park halindeki bir kamyona çarptı. Kontrolden çıkan kepçe de özel bir otomobile ve bir kamyona çarptı.

Dört araç da bir anda alevler içinde yanmaya başladı. Kaza sırasında yol kenarında oturmakta olan bir kişi ile yolda yürümekte olan bir kadın tankerin çarpması sonucu, tanker şoförü Mehmet Pişkin ve kimliği belirlenemeyen 2 kişi de yanarak feci şekilde can verdi. Beş kişinin hayatını kaybettiği kazada kepçe şoförü ile yangına müdahale etmek isteyen bir itfaiye eri de yaralandı. Tankeri söndürmek isterken ayağı kayan itfaiye eri İbrahim Kılıç, dumandan zehirlendi. Cizre Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Kılıç'ın göğüs kafesinde de çatlak tespit edildi. İtfaiye eri, buradan da Mardin Devlet Hastanesi'ne sevk edildi.

Polis ve jandarma, olay yerinde geniş güvenlik önlemleri aldı. Patlama tehlikesi nedeniyle olay yerine yakın iş yerleri kapatıldı.

Bu sırada yanan araçlarda ardı ardına patlamalar meydana gelince, Cizre İtfaiyesi, çevre ilçelerden takviye istedi.

Şırnak Valisi Osman Güneş, İdil Kaymakamı ve Cizre Kaymakam Vekili Hasan Tanrıseven, İlçe Jandarma Komutanı Zafer Saz, Cizre Cumhuriyet Savcısı Mehmet Berke ve İlçe Emniyet Müdürü Fikret Bayraktar, olay yerinde incelemelerde bulundular. Kazada hayatını kaybedenlerin cenazeleri ambulanslarla Cizre Devlet Hastanesi Morguna kaldırıldı. Feci şekilde yanan cesetlerin otopsi raporunun bugün açıklanacağı öğrenildi.

 


 

 


 


 

Mehmet Selim Yalçın - Kenthaber / Şırnak
Yayın Tarihi : 28 Nisan 2005 Perşembe 22:54:19
Güncelleme :29 Nisan 2005 Cuma 09:31:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?