19
Mayıs
2024
Pazar
ŞIRNAK

Tarihi kilise kapılarını yeniden açtı

Süryani cemaatince gerçekleştirilen ve 3 yıldan beri devam eden restorasyon çalışması sırasında, kilisenin yanına 150 kişinin aynı anda kalabileceği bir misafirhane de inşa edildi.

İdil İlçesi'nde bulunan ve etrafı sütunlarla çevrili kale görünümünde olan Meryemılazra (İndassaluho) Kilisesi, genel bir tadilattan geçirildikten sonra Turabdin Metropoliti Mor Timotheos Samuel Aktaş tarafından ibadete açıldı. Avrupa’nın çeşitli ülkelerinde yaşayan Süryaniler, Turabdin Metropoliti Samuel Aktaş önderliğinde topluca ayin yaptı. İncil’den okunan ayetlerle başlayan ayin, ilahiler ve yapılan dualarla sürdü. 7’den 70’e her yaştan Süryaninin ilgi gösterdiği ayine katılan davetlilere, kilise tarafından hazırlanan yemek ikram edildi.


Almanya’da yaşayan ve Kilisenin açılış törenine katılan Papaz İsa Garis, Süryaniler olarak bugün çok duygulandıklarını ifade ederek, bu kadar Süryani’nin bir araya gelerek kendi değerlerine sahip çıkmasının kendilerini mutlu ettiğini söyledi. Garis, babasının ilk önce Suriye’ye göç etmek zorunda kaldığını daha sonra ise Almanya’ya geçtiklerini aktararak, “Kilisenin bayramı dolayısıyla ayine katıldım. Restorasyonla birlikte çok güzel bir eser ortaya çıktı. Güzel bir ayinle açılışı pekiştirdik. Almanya’ya gittiğim zaman buradaki manevi atmosferi oradaki cemaate aktaracağım” dedi.

Restore edilen kilisenin açılış töreninde, Almanya, İsveç, İsviçre, Fransa, Hollanda, Suriye ve ABD'den gelen yaklaşık 500 kişi hazır bulundu.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 15 Ağustos 2008 Cuma 11:56:20
Güncelleme :15 Ağustos 2008 Cuma 12:02:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?