19
Mayıs
2024
Pazar
ŞIRNAK

Tarihi medrese restore edildi

Şırnak'ın Cizre ilçesinde 'İnanç Parkı' projesi kapsamında restorasyon çalışması tamamlanan tarihi Kırmızı Medrese'nin önünden geçen cadde belediye tarafından kırmızı parke taşları ile süslendi.


Cizre Kaymakamlığı ve Cizre Belediyesi'nin Avrupa Birliği (AB) destekli yürüttüğü, İnanç Parkı projesi kapsamında restore edilen Kırmızı Medrese'nin çevresi gecekondulardan temizlendikten sonra yeniden düzenleniyor. Kırmızı Medrese'nin önünden geçen caddenin kanalizasyon ve su hattını yenileyen belediye ekipleri caddedeki parke taşları kırmızı boya ile süsledi. Kırmızı Medrese etrafında belediye tarafından yürütülen çalışmalar hakkında bilgi veren Cizre Belediye Başkan Vekili Ahmet Dalmış, ilçe ile özdeş hale gelen Kırmızı Medrese'nin estetik mimarisine uygun olarak çalışma yürüttüklerini kaydetti. Kırmızı Medrese'nin önünden geçen caddenin ortalama 2 bin metrekaresinde 1 metre kadar kot düşümünü yaptıklarını söyleyen Başkan Vekili Dalmış, kırmızı tuğlalardan yapılan medresenin rengine uygun olarak tarihi yapının önünden geçen caddeyi de kırmızı parke taşlarıyla döşediklerini ifade etti.


Dalmış, "Medrese yolu güzergahındaki tüm kaldırımları baştan sona yeniledik. Hiçbir kurumdan destek almadan yürüttüğümüz yol çalışmasının belediyemize maliyeti 122 bin YTL oldu. Tarihi yapıların korunması ve turizmin gelişmesine önem veriyoruz" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 11 Temmuz 2008 Cuma 15:24:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?