28
Mayıs
2024
Salı
ŞIRNAK

Tarım teknolojileri fuarı sonlandı

Silopi’de yoğun ilgi gören Tarım Teknolojileri fuarı, Cizre’de açıldı. Fuarın yoğun talep üzerine açıldığı ifade edildi.

Tarım ve Köy işleri Bakanlığı tarafından yürütülmekte olan 02 Mayıs 2008 tarihli Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe giren Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Projesi Makine ve ekipmanlarının Desteklenmesi Tebliğine; Tarım üreticilerine yönelik 17–18 Eylül 2008 tarihleri arasında Cizre İlçe Tarım Müdürlüğü tarafından 2 günlük Tarımsal Alet makine ve ekipmanları Fuarı kuruldu. Yoğun ilgi gören bu fuar, tarım üreticilerin yeni çıkan Tarım Makine ve ekipmanlarını yakından görme fırsatı oldu. Modern tarım için mutlak olması gereken bu tür alet, makine ve ekipmanların tarım üreticileri için büyük kolaylıklar sağlanması beklenmektedir.

Tarım ürercileri satın alacakları Tarım makine ve ekipmanları için %50 Devlet destekli hibe alacaklar. Yani satın alacakları Tarım makine ve ekipman fiyatlarının yarısını Çiftçi diğer Yarısını Devlet ödemiş olacak. Böyle bir fırsatı kaçırmak istemeyen tarım üreticileri Fuara büyük bir ilgi gösterdiler. Fuara katılan Firmaların da üreticilerin gösterdiği ilgiden memnun oldukları gözlendi.

Önümüzde ki yıllarda daha geniş ve kapsamlı bir fuar alanın kurulmasını dört gözle bekleyeceklerini dile getiren çiftçiler. Bu güzel organizasyonundan dolayı İlçe Tarım Müdürü Erdal Ekinci’ye memnuniyetlerini ve teşekkürlerini ettiklerini belirttiler.

Kadir BARIŞ / Silopi KENTHABER
Yayın Tarihi : 22 Eylül 2008 Pazartesi 14:03:23
Güncelleme :22 Eylül 2008 Pazartesi 15:22:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?