28
Mayıs
2024
Salı
ŞIRNAK

Taş atma uçak at

BEYTÜŞŞEBAP'TA

THK pilotu tarafından uzaktan kumandayla 15 dakika ilçenin semalarında gerçekleştirilen uçuş halkın ve çocukların büyük beğenisini kazandı.

4 il ve 15 ilçede gerçekleşen "Taş atma uçak at" projesinin son ayağının Beytüşşebap'ta gerçekleştirildiğini ifade eden Kaymakam Karataşoğlu, "Öncelikle Türk Hava Kurumu'na, teşekkür ediyorum. Bizim amacımız çocukların eline taş vermek yerine uçak, gül, çiçek verilmesi. Daha güzel yarınlara hep birlikte koşalım. İlçemiz sıkıntılı bir zamandan geçiyor. Bu sıkıntıları hep beraber aşacağız, üstesinden geleceğiz. Bu attığınız model uçaklar barışa atılan adımlar olacak inşallah" dedi.

THK Eğitmeni ve Proje Koordinatörü İsmail Çanak, projenin ilk ayağını Çukurca ilçesinde başlattıklarını belirtti. Hakkari'nin Şemdinli ve Yüksekova ilçelerinde de model uçak kursu düzenleyeceklerini ifade eden Çanak, "Polis ve öğrenciler arasında birliktelik sağlamak amacıyla hazırlanan projede model uçak yapımını öğrenen kursiyerler daha sonra tasarladıkları uçakları yarıştırıyor. Bölgede ülkemizin geleceği olan bu pırıl pırıl gençlerle bir arada olmak bizleri çok sevindirdi. Aynı zamanda projeye katılımın ve ilginin fazla olması da ise bizleri memnun etmiştir" diye konuştu.

Projeye katkılarından dolayı Kaymakam Karataşoğlu'na THK tarafından plaket verildi.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Haziran 2010 Perşembe 12:53:05
Güncelleme :10 Haziran 2010 Perşembe 20:55:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?