19
Mayıs
2024
Pazar
ŞIRNAK

Termik santral istemiyoruz

Şırnak'ta inşa edilmesi planan termik santrala karşı oluşturulan Termik Santral Karşıtı Platform, çeşitli mahallerde kurduğu sandıklarla "referandum" yaptı.

Oylamaya katılan 12 bin 515 kişiden sadece 27'si santrala "evet" dedi.

Termik Santral Karşıtı Platform üyelerinin, 55 bin nüfuslu kentin önemli merkezlerine yerleştirdiği sandıklarda, 3 günde 12 bin 515 oy kullanıldı. Platform sözcüsü Hüseyin Birlik, sandıklardan 12 bin 488 "hayır" oyu çıktığını söyledi. Buna göre, oy kullananların yüzde 99.7'sinin termik santrala karşı çıktığını söyleyen Birlik, bütün kurum ve kuruluşların halkın iradesine saygı göstermesini istedi.

Birlik, "Referandum sonuçları platformumuz tarafından hafta içinde Başbakanlık, TBMM, Şırnak milletvekilleri, termik santral lisansını verecek olan Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu, Çevre Etki Değerlendirme (ÇED) raporunu verecek Çevre ve Orman Bakanlığı'na ve bu projeye ortak olan şirketlere bildireceğiz" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Eylül 2008 Pazartesi 15:15:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
adımın açıklanmasını istemiyorum IP: 88.254.55.xxx Tarih : 23.09.2008 04:40:46

ben idil enerjide çalışan bir personeldim idil 2 termik santrali gerçekten halka yaydığı dumanın kesinlikle filtre takılmadan halkın zehirlenmemesine karşıt hiç bir şekilde önlem almıyorlar nedeni ise filtrelerin pahalı olup şirkete çok maliyeti fazla geliyor diye ? ama bunu bilmenizi isterimki orda devamlı bir filtre bulunuyor hazırda ne zaman bir devlet memuru denetmeye gelirse o zaman haberleri birgün önceden oluyor ve filitre denetmen gelmeden o filitre takılıyor bunu gören denetmen sorun yok gayet sağlıklı çalıştığını söyleyerek ordan uzaklaşıyor o uzaklaşınca filtre tekrar müdürün emri ile sökülüp saklanıyor taki başka sefer denetmen gelene kadar ve halk yine zehri içine çekmeye başlıyor bunu gördüm ve gerçekten herkesin bana hakkını helal etmesini istiyorum bende bu halkın evladıyım vijdanım elvermedi ve işten ayrıldım şuan boştayım ama mutluyum. arkadaşlar sizlere ve şırnak halkına sesleniyorum bu termik santraller bizleri zehirliyor farkındaysanız yatırım yapan firmalar burda tekstil değilde santrallere daha çok önem veriyorlar bizi cahil buldukları için ama bizler daha yolun başındayız. bize zehir enjekte eden ise bir türkmen asılsı biri ismi( tahsin kasapoğlu ) ismini verdiğim kişi türkmen oluyor ve gerçekten şırnak umrunda bile değil bunların burada hüküm sürüp bizi zehirlemelerine izin vermeyelim biz burada yatırım yapmak isteyen kişilerden fabrika veya sanayi açmalarını istiyoruz. termik santral açmalarını değil umarım bunun farkındasınız. son olarak buna değinmek istiyorum bizim bizden başka kimsemiz yok hep beraber el ele verelim bu vatanın her parçası bizlerin ulu önder atatürkten. tşk herkese