19
Mayıs
2024
Pazar
ŞIRNAK

Termik santrale karşı oturma eylemi

TERMİK SANTRALE KARŞI EYLEMLER DEVAM EDİYOR

Şırnak'ta kurulmaya çalışılan termik santrallere karşı 30 dakikalık oturma eylemi gerçekleştirildi.

2. oturma eylemine katılan çevreciler ilk eylemde olduğu gibi maskelerle eylem yaptılar. Oturma eylemi sırasında sık sık "Şırnak temizdir, temiz kalacak. Termik santral istemiyoruz" şeklinde sloganlar atıldı.

Şırnak'ta kurulması düşünülen termik santrale karşı eylemlere her geçen gün bir yenisi ekleniyor. Şırnak Belediyesi, Şırnak Barosu, DTP, Şırnak Genç-Der, Cudi Kültür Sanat Derneği, Şırnak Emek Platformu, Şar-Der, Meya-Der, Kurdi-Der ve Şırnak merkez mahalle muhtarları, Şırnak il genel meclis üyeleri DTP grubu, Cizre Üniversiteliler Derneği, Çekül Vakfı İl Temsilciliği, Mem U Zin Kültür Merkezi, Cizre KESK temsilciliği, Cizre Belediye Meclisi'nin yer aldığı Şırnak Çevre Platformu, Şırnak'ta kurulma çalışmaları süren termik santrale karşı hazırlanan eylem programı kapsamında cumartesi günleri Cumhuriyet Meydanı'nda 30 dakikalık oturma eyleminin ikincisini gerçekleştirdi.

Eyleme platform üyeleri ve çok sayıda çevreci katıldı. Eylemde "Şırnak temizdir, temiz kalacak. Termik santral istemiyoruz. Bu doğa bizimdir, bizim kalacak" sloganları atılırken "Ha Saddam'ın kimyasalı ha Acar-Geliş Termik Santrali. Bizim sağlığımız sizin paranızdan daha önemli. Bu memleket hepimizin, sahip çıkalım. Şırnak'ta başka katliam yaşanmasın" dövizleri taşındı.

Oturma eyleminden sonra kitle adına bir açıklama yapan Şırnak Çevre Platformu sözcüsü Hüseyin Birlik, kentte kurulacak termik santrale karşı geçen hafta başlattıkları maske eyleminin ardından her cumartesi günü saat 13.00'da oturma eylemi gerçekleştireceklerini ve bir ay boyunca her akşam saat 18.30'da 5 dakikalık ışık söndürme eylemi ile termik santrale karşı tepkilerini dile getireceklerini söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Kasım 2009 Cumartesi 16:29:05
Güncelleme :21 Kasım 2009 Cumartesi 23:11:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?