28
Mayıs
2024
Salı
ŞIRNAK

Termik santrallere tepkiler artıyor

Şırnak Termik Santral Karşıtı Platformu ve Cizre Belediye Başkanlığı ortak bir basın açıklaması yaparak 'Termik Santrallere Hayır' dediler.

Cizre Belediyesi önündeki 'Termik Santrallere Hayır' basın açıklamasına Cizre Belediye Başkanı Ahmet Dalmış, görevden uzaklaştırılan Belediye Başkanı Aydın Budak, Şırnak KESK Platformu dönem sözcüsü Abdurrezak Yıldız, Şırnak Gençler Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Bilir, DTP Şırnak il başkanı Halil İlmez, DTP ilçe Başkanı Yakup Budak ile vatandaşlar katıldı.

Cizre Belediyesi önünde düzenlenen basın açıklamasında konuşan Şırnak KESK Platformu dönem sözcüsü Abdurrezak Yıldız şunları söyledi:

"Şırnak Termik Santral Karşıtı Platformu olarak ilimizde insan ve çevre katliamına yol açacak termik santrallerin kurulmasını engellemek amacı termik santrallere hayır eylemlerimize 11 Ekim 2008 tarihinde "Avgamasya halk yürüyüşü" ile devam edeceğiz. Şırnak Ömer Kabak Meydanında saat 10.00 da planlanan yürüyüşümüze gerekli iznin verilmemesinden dolayı bu yürüyüşümüzü şehir merkezindeki bakım evi kavşağı olarak değiştirmeyi uygun gördük. İnsan ve çevre sevgisini kalbinde taşıyan ve geleceğine sahip çıkmak isteyen tüm halkımızı yürüyüşümüze güç katması için 11 Ekim'de yapılacak olan 'Avgamasya' halk yürüyüşüne" davet ediyoruz. İlimiz merkez ve ilçelerinde beş yüz adet duvar afişi ve üç bin adet el davetiyesi dağıtımına bugünden itibaren başladık."

DTP İl başkanı Halil İlmez ise "Termik santraller zehirdir zehir saçmayın bölgemize hiç kimsenin bölgemize zehir saçmaya hakkı yoktur.Şuanda en çok uzun ömürlü olan ili Şırnak'tır yaş ortalaması yetmiş dokuzdur hiç kimsenin hakkı yok bunu elliye düşürmeye, biz bunu haykırıyoruz ve bütün yetkilileri uyarıyoruz. Bunun olmaması için demokratik bağlamda ve yasalar çerçevesinde ne gerekiyorsa onu yapmaya devam edeceğiz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Ekim 2008 Çarşamba 18:27:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?