19
Mayıs
2024
Pazar
ŞIRNAK

Terörist karı koca adliyede

Şırnak'ın Silopi ilçesindeki Habur Sınır Kapısı'nda güvenlik güçlerine çocuklarıyla beraber teslim olan terörist karı-koca adliyeye çıkartıldı. 2 terörist tutuklu yargılanmak üzere Diyarbakır'a gönderildi.
Terör örgütü PKK'nın Kuzey Irak'taki kamplarında silahlı faaliyet yürütürken örgütten kaçarak Dohuk'a yerleşen 2 terörist burada evlenip çocuk sahibi oldu. Pişman olan teröristler daha sonra Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) yetkililerinin aracılığı ile Habur Sınır Kapısı üzerinden güvenlik güçlerine teslim oldular. Verimli Jandarma Komutanlığı'nda ifadeleri tamamlanan 'Serhat' kod adlı 1979 Ağrı/Diyadin doğumlu F.Ç. ve 'Sözdar' kod adlı 1975 Siirt/Pervari doğumlu G.İ., 4 yaşındaki çocukları ile birlikte  sıkı güvenlik önlemleri altında Silopi Adliyesi'ne çıkartıldılar. Kadın terörist G.İ. mahkemeye verdiği ifadesinde şunları anlattı: 

"Örgüt içerisinde 13 yıl kaldım. Ağır hapis cezası almaktan korktuğum için bugüne kadar Türkiye'ye gelmeyi düşünmedim. Örgüt içerisinde Serhat Kod adlı F.Ç. ile tanıştım. Birbirimizi sevdik ve 5 yıl önce de örgütten kaçarak Irak'taki Dohuk'a yerleştik. 2006 yılında bir çocuğumuz oldu. Çok pişmanız. Eşimle birlikte devlete sığınmaya karar verdik ve KDP aracılığı ile Türk askerlerine teslim olduk."
Ağrı doğumlu F.Ç.'nin ise kendisinden 4 yaş küçük G.İ. ile örgüt içerisinde tanıştığını belirterek, terör örgütüne katılan kişilerin çoğunluğunun ailevi sorunlar yaşadığını ve kolay kandırılan kişilerden seçildiğini söylediği bildirildi.
Silopi Adliyesi'ne çıkarılan 2 terörist, tutuklu yargılanmak üzere Diyarbakır'a gönderildiler.

iha
Yayın Tarihi : 19 Ocak 2009 Pazartesi 19:09:53
Güncelleme :20 Ocak 2009 Salı 15:41:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?