19
Mayıs
2024
Pazar
ŞIRNAK

Teslim olan 5 terörist hakim karşısında

PKK terör örgütünden kaçarak Şırnak'ın Silopi ilçesinde güvenlik güçlerine teslim olan 7 teröristten 5'i bugün adliyeye çıkarıldı. 7 PKK'lıdan 2'si dün çıkarıldıkları mahkemece tutuklanmıştı. Teröristler, örgüt içindeki insanlık dışı muameleyi gördükten sonra kaçtıklarını belirttiler.

PKK terör örgütünün Kuzey Irak'taki kamplarında eğitim gören ve daha sonra kamplardan kaçarak Hezil Çayı üzerinden Türkiye sınırlarına giren PKK'lı 7 terörist dün Verimli Jandarma Karakolu'na teslim olmuştu. PKK'lı teröristlerin ilk verdikleri ifadelerde insanlık dışı muamele gördüklerini ve örgütten kaçarak teslim olmak isteyen çok sayıda kişinin bulunduğunu belirttiler.

Teslim olan 7 PKK'lıdan 2'si dün çıkarıldıkları mahkemece tutuklu yargılanmak üzere Silopi Cezaevi'ne gönderilmişti. Diğer 5 terörist ise bugün Silopi Adliyesi'ne çıkartıldı.

Geniş güvenlik önlemleri altında Silopi Adliyesi'ne çıkarılan teröristlerin ifadelerinde pişman oldukları ve örgüt içindeki insanlık dışı muameleyi gördükten sonra kaçtıklarını belirtikleri öğrenildi. Nöbetçi mahkemeye çıkartılan 5 kişinin duruşmasının halen sürdüğü öğrenildi.

iha
Yayın Tarihi : 29 Eylül 2008 Pazartesi 15:58:18
Güncelleme :29 Eylül 2008 Pazartesi 18:10:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?