28
Mayıs
2024
Salı
ŞIRNAK

Teslim olan 5 terörist tutuklandı

Silopi ilçesinde güvenlik güçlerine teslim olan 2'si kadın 5 terörist çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki Valiliklerde kurulan komisyonlar örgüt üyelerinin aileleriyle görüşerek teröristlerin teslim olması için çalışma sürdürüyor. 2008 yılının 10 aylık döneminde 144 teröristin örgütten kaçarak güvenlik güçlerine teslim olduğu bildirildi.

PKK terör örgütünün Kuzey Irak'taki kamplarında eğitim gören ve daha sonra örgütten önceki gün kaçarak Verimli Jandarma Karakolu'na teslim olan 5 terörist geniş güvenlik önlemleri altında Silopi Adliyesi'ne çıkarıldı. Nöbetçi mahkemeye ifade veren teröristler pişman olduklarını ve örgüt içindeki insanlık dışı muameleyi gördükten sonra kaçtıklarını söyledi. 5 terörist silahlı çatışmaya katılma ihtimalleri yüksek olduğu için tutuklandı. Silopi Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirilen teröristler cezaevine konuldu.

TESLİM OLMAYIN İŞKENCE YAPARLAR

Güvenlik güçlerine teslim olan teröristlerin ilk ifadelerinde işkence görecekleri korkusuyla teslim olmaktan korktukları yer aldı. Örgüt içerisinde teslim olan teröristlere Türk askerlerinin işkence yaptığının söylendiğini ve bu nedenle teslim olmaktan çekindiklerini ifade eden 5 teröristin gördükleri şefkat karşısında şaşkına döndükleri belirtildi. İfadelerinde ayrıca örgütte insanlık dışı muamele gördüklerini anlatan teröristler, örgütten kaçarak teslim olmak isteyen çok sayıda kişinin bulunduğunu belirttiler.

TERÖRİSTLER AİLELERİ İLE GÖRÜŞTÜRÜLÜYOR

Aileler, terör örgütüne kaptırdıkları çocuklarını eve dönmeleri için ikna etmeye çalışıyor. Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da Valilikler bünyesinde kurulan komisyonlar, çocukları dağda olan ailelerle görüşüyor. ''Etkin pişmanlık'' hükümleri kapsamında aileleri aracı kılan yetkililer, teröristlerin örgütten ayrılmalarını sağlıyor. Kimi aileler çocuklarıyla telefon yoluyla kimileri de örgüt kamplarına giderek görüşüyor.

2008 YILINDA 144 TERÖRİST TESLİM OLDU

Operasyonlarla birlikte son aylarda örgütten kaçışların artması üzerine terör örgütü de teröristleri aileleriyle görüştürmemeye çalışıyor. Ailelerle görüşen teröristlerin duygusallaşıp örgütten kaçmasına neden olduğu ifade ediliyor. Örgütün Kuzey Irak'ta bulunan Kandil başta olmak üzere Zap, Hakurk, Hınera, Haftanin, Avaşin, Keleraş ve Metina kamplarından kaçan teröristler güvenlik güçlerine sığınıyor. 2008 yılının 10 aylık döneminde 144 terörist, örgütten kaçarken 2007 yılında 109 toplamda ise 253 terörist güvenlik güçlerine teslim oldu. Haklarında terör örgütü üyesi olmak suçundan 10 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan örgüt üyeleri, "Herhangi bir suçun işlenişine iştirak etmeksizin terör örgütünden gönüllü ayrıldıkları" gerekçesiyle serbest kalıyor. 1 Haziran 2005 tarihinde yürürlüğe giren Türk Ceza Kanunu'nun "Etkin Pişmanlık" başlıklı 221. Maddesi'nden yararlanmak için şimdiye kadar güvenlik güçlerine teslim olan 330 terörist kanun sayesinde yeni bir hayata başladılar.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Ekim 2008 Cuma 16:50:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?