19
Mayıs
2024
Pazar
ŞIRNAK

Teslim olan 6 terörist tutuklandı

Şırnak'ın Silopi ilçesinde teslim olan 6 terörist çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak ceza evine konuldu. 

Geçen gün Silopi ilçesi yakınlarında bulunan Habur Sınır Kapısı üzerinde güvenlik güçlerine teslim olan 6 terörist, Silopi Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Silopi Adliyesi'ne çıkarıldı. 

Cumhuriyet Savcısı tarafından ifadeleri alınan 6 kişi daha sonra tutuklanma istemi ile bir üst mahkemeye sevk edildi. 

Mahkemede ifadeleri alınan 6 terörist tutuklanarak Silopi Cezaevi'ne konuldu.
Teslim olan teröristlerin örgütün gerçek yüzünü gördükten sonra kaçmayı planladıkları ancak örgüt içerisinde göreceği işkence ve infazlardan korktuğu için daha önce teslim olamadıkları öğrenildi. 

Genelkurmay Başkanlığı daha önce yaptığı açıklamada, terör örgütüne katılanların er ya da geç örgütün gerçek yüzünü gördüklerini ve PKK/KONGRA-GEL'in sürekli bir çöküş sürecine girdiğini ifade etmişti. 

TESLİM OLANLARIN SAYISI 47 OLDU 

Bu yılın ilk 4 aylık döneminde terör örgütünden kaçarak güvenlik güçlerine teslim olanların sayısı 47 oldu. Devlete sığınan teröristlerden eylemlere katılmayanlar serbest kalıyor. 1 Haziran 2005 tarihinde çıkan yasayla birlikte Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde güvenlik güçlerine sığındıktan sonra sivil yaşamlarına dönen terörist sayısı 300'ü buldu. Türkiye genelinde bu rakam Haziran 2005'ten itibaren 7 Aralık 2007'ye kadar 353 kişi oldu.

İŞ VERECEĞIZ DİYE KANDIRILIYORLAR 

Terör örgütü yıllarca kimi gençleri 'İş vereceğiz, zengin olacaksın' vaadiyle, kimi gençleri ise 'okutacağız' diye kandırdı. Büyük ümitlerle terör örgütüne katılan gençler silahlı eğitimden geçirilerek çatışmalara sürüklendi. Kitle iletişim araçlarının yaygınlaşmasıyla birlikte iletişim ağının genişlemesi, teröristlerin kandırılmalarını anlamaya yetti. Terör örgütünün kaçmamaları için kendilerini 'Teslim olursanız size işkence yaparlar, öldürürler' diye tehdit ettiğini anlatan teröristler, kaçarken
yakalanan arkadaşlarının anında öldürüldüğünü belirtiyor.

.
Yayın Tarihi : 13 Nisan 2008 Pazar 15:21:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
erdo IP: 88.244.170.xxx Tarih : 13.04.2008 17:49:21

Evet Guzel Bır haber teslım olmaları ıns devamı gelır. paşamızın dedıgı gıbı er gec orgutun gercek yuzunu anlıyacaklar diye www.terorsehitleri.com