28
Mayıs
2024
Salı
ŞIRNAK

THK'dan Şırnak'ta bir ilk

ŞIRNAK'TA MODEL UÇAK YARIŞI

Türk Hava Kurumu (THK), Şırnak Emniyet Müdürlüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğü'nün ortaklaşa düzenledikleri Model uçak yarışması gerçekleştirildi.

Şehir Stadı'ndaki yarışmaya Şırnak'taki okullardan 11 takım katıldı. Yarışmada birinciliği Şırnak Emniyet Müdürlüğü bilgisayar kursu öğrencileri, ikinciliği İstiklal ilköğretim Okulu öğrencileri, üçüncülüğü ise Tümgeneral Ömer Keçecigil İlköğretim Okulu öğrencileri kazandı.

THK model uçak öğretmenleri Tolga Karduman, Aydın Aydeniz tarafından verilen 4 günlük kursun ardından düzenlenen yarışmaya katılan polis ve öğrenciler renkli görüntüler oluşturdu.

 

ŞIRNAK'TA BİR İLK

THK Basın Halkla İlişkiler Uzmanı ve Proje Koordinatörü İsmail Çanak, "THK Başkanlığı ve Şırnak Emniyet Müdürlüğü olarak çok güzel bir projeye imza attık. Bu projede amacımız ilerleyen zamanlarda şiddete meyil etmesi düşünülen ya da bazı bölücü örgütler tarafından kandırılmaya çalışılan çocuklarımızın topluma kazandırılması, farklı bir uğraş kazandırılması ve yardımlaşmayı öğrenmelerini sağlamaya çalışıyoruz. Burada polis arkadaşlarımızla birlikte çocuklarımızı bir kursa tabi tuttuk. İlk defa çocuklarımız polislerle birlikte eğitime tabi tutuldu. Birlikte eğitim aldılar. Daha önce polisle karşı karşıya getirilmek istenen çocuklarımız polis ağabeyleri ile birlikte kurslarını yan yana gördüler. Birlikte çalıştılar, yardımlaştılar. Şu an da gördüğünüz gibi yarışıyorlar. Üzerimizden de helikopterler uçuyor ama tabii ki bu helikopterler ülkemizin bekası için. Çocuklarımız helikopterler geçince alkışlıyorlar. Biraz operasyon gölgesinde oldu gibi ama çocuklarımız memnun. Çocuklarımızın gözünde ufacık bir tebessüm oluşturabildiysek ne mutlu bize. İnşallah bu projelerimiz ilerleyen zamanlarda çoğalarak devam eder. Şırnak'ta ilk defa böyle bir etkinlik oldu. Çocuklarımız ilk defa bir model uçak gördüler ve uçurma fırsatı yakaladılar. Başarılı olan yaklaşık 500 çocuğumuzu Ankara'da Türk Kuşu Genel Müdürlüğü'nde ağırlayacağız. THK model uçak yarışmasına 11 takım katıldı. Öğrenciler polis ağabeyleri ve ablaları ile birlikte yaptıkları model uçakları şimdi hep birlikte uçuruyorlar. Her takımda 5 çocuk 1 polis memurumuz var. Bu polis memurlarımız çocukların takım arkadaşı. Yaptıkları uçakları birlikte uçuruyorlar. Model uçağı en uzağa uçuran ilk üç takıma kupa ve madalyalarını vereceğiz. Bu tür etkinliklerimiz burada sürecek. Burada çok güzel karşılandık ve çok büyük ilgi ile karşılaştık. Bu çocuklarımızın yüzlerindeki tebessüm gözlerinin içindeki ışıltı devam ettikçe sadece Şırnak'ta değil Hakkari'de, Bingöl'de, Bitlis'te, Van'da bu tür etkinliklerimiz devam edecek. Bunu Şırnak'ta başlattık inşallah bütün ülkeye dalga dalga yayacağız" dedi.

 

"TÜM MASRAFLAR TÜRK HAVA KURUMU TARAFINDAN KARŞILANDI"

Milli Eğitim Şube Müdürü Selahattin Yürenç ise, "Türk Hava Kurumu'nun ülke genlinde yaygınlaştırmış olduğu model uçak rehber öğretmen kursunun ilimizde de gerçekleştirilebilmesi için Türk Hava Kurumu ile Milli Eğitim Müdürlüğü olarak irtibata geçtik. Model uçak rehber öğretmen kursuna 35 öğretmen 5 polis memurumuz katılarak kurs alan rehber öğretmenlerimiz okurlarında havacılık kulüpleri açacaklardır. Böylelikle öğrencilerimiz uçak yapabilecektir. Kursun diğer takdire şayan bir yanı da tüm masrafların

Türk Hava Kurumu tarafından karşılanmasıdır. İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak bu tür faaliyetleri benimsiyoruz. Türk Hava Kurumu'na teşekkürü borç biliyoruz" diye konuştu.

ŞIRNAK'TA MODEL UÇAK YARIŞI
ŞIRNAK'TA MODEL UÇAK YARIŞI
İHA
Yayın Tarihi : 16 Mayıs 2010 Pazar 12:45:02
Güncelleme :16 Mayıs 2010 Pazar 13:11:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?