28
Mayıs
2024
Salı
ŞIRNAK

TSK, teröristlere dağları dar ediyor

Şırnak'ta  güvenlik güçlerinin PKK’lı teröristleri etkisiz hale getirmek için operasyonlarını sürdürürken, Cudi Dağı’nın Irak sınırı kesimine üzerlerinde Türk Bayrağı asılan tanklar, kariyerler ve panzerler sevkedildi.


Irak sınırında bulunan ve PKK’nın Türkiye’ye geçişlerde kullanmaya çalıştığı Cudi, Küpeli, Kel Mehmet Dağları, Bestler Dereler, Işıkveren, Taşdelen, Ortaköy, Yemişli, Çığlı, bölgelerinde Türk Silahlı Kuvvetlerinin başlattığı operasyonlar bütün hızıyla devam ediyor. Operasyonlar kapsamında Kuzey Irak sınırını bir çok bölgede ablukaya alan Mehmetçiklere, karadan ve havadan da takviye yapılıyor. Şırnak 23’üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı ile İkizce ve Akçakaya Jandarma Komando Tugayı’ndan Sikorsky helikopterleri ile operasyon alanlarına sürekli malzeme ve asker gönderiliyor.


Irak’ın Zaho İlçesi yakınlarında bulunan Türkiye sınır şeridi üzerindeki Haftanin, Sinaht, Kanimasi kamplarının bulunduğu yönlerde gece top sesleri duyuldu. Arazi yapısını iyi bilen köy korucularının da katıldığı operasyonlar kapsamında, Cizre İlçesi’nden bu sabah saatlerinde tank, kariyer ve panzerden oluşan konvoy Cudi Dağı’nın Kuzey Irak sınır kesmine sevkedildi. Üzerlerinde Türk Bayrağı bulunan zırhlıların bölgedeki stratejik bölgelere konuşlandırıldıkları öğrenildi.

..
Yayın Tarihi : 17 Haziran 2008 Salı 15:36:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
www.terorsehitleri.com IP: 194.27.242.xxx Tarih : 17.06.2008 15:48:00

Aslan Mehmetçiklerim kım tutabılır sızı allah yar ve yardımcınız olsun