28
Mayıs
2024
Salı
ŞIRNAK

TSK'dan Şırnak köylerine imar desteği

Türk Silahlı Kuvvetleri Şırnak dağlarında PKK terör örgütüne yönelik operasyonlarını sürdürürken, bir yandan da köylerde insani yardım projelerini hayata geçiriyor. TSK İnsani Yardım Birliği tarafından Şırnak'ta bazı köy okulları onarılarak çevre düzenlemeleri yapılırken, köylerin altyapı sorunları giderildi, çocuk parkları ve yol düzenlemeleri yapıldı.

Terör örgütü PKK’ya yönelik operasyonların sürdüğü Şırnak’ın Küpeli Dağı’nde bulunan Akçay 6’ıncı Motorize Piyade Tugayı ve Şırnak Valiliği’nin desteklediği 6 proje TSK İnsani Yardım Birliği tarafından tamamlanarak hayata geçirildi. Projelerin tamamlanması nedeniyle Akçay Köyü’nde düzenlenen törende konuşan Türk Silahlı Kuvvetleri İnsani Yardım Tugayı Birlik Komutanı İstihkam Yarbay Gürhan Tunç, projeler hakkında bilgi verdi. 2 altyapı ve 4 üstyapı projesinin tamamlandığını belirten Yarbay Tunç, şunları söyledi:

“Akçay İlköğretim Okulu çevre düzenlemesi kapsamında yatağından açık geçen kanalizasyon hattı kapalı hale getirilmiştir. Okul bahçesi tasviye edilerek, 130 metre okul bahçe duvarı inşa edilmiştir. Okulun arkasında geçecek şekilde 360 metre yol inşa edilmiştir. Bu proje sayesinde çocukların açıktan akan kanalizasyon suyu nedeniyle hasta olmalarının önüne geçilmiştir. Okulun batısındaki duvar tamamlanarak, okul içerisinde çocuklar için emniyetli bir oyun sahası düzenlenmiştir. Okulun doğusundan geçen yolun okulun batısına alınmasıyla, çocukların köye geçerken trafikten etkilenmemesi ve daha emniyetli bir şekilde evlerine geçmesi sağlanmıştır. Kasrik Beldesi’nin mevcut kullanılan yol güzergahı kasabanın içerisinden geçmekte idi. Dolaysıyla her an bölge halkı ve çocukları trafikten dolayı tehlike altındaydı. Bu nedenle yolun beldenin dışından geçecek şekilde yapılmasına ihtiyaç vardır. 3 bin 250 metrelik hali hazırda ham mevcut yol tesviye edilerek, yolda genişletme çalışmaları yapılarak, yolun üstüne stabilize malzeme serilerek şu anda araç geçişine imkan sağlanmıştır. Yaklaşık 4 bin 200 metreküp malzeme kulanılarak, yolda menfez yapılmıştır.”

80 PERSONELLE 42 GÜNDE

TSK İnsani Yardım Birlik Komutanı İstihkam Yarbay Gürhan Tunç, Kızılsu Köyü Sağlık Ocağı'nın iç ve dış cephe sıva tamiratlarını yaptıklarını, sağlık ocağının içinden ve dışından açıktan geçen kanalizasyon sağlığı tehdit ettiği için üstünün kapatıldığını söyledi. Yarbay Tunç, “Sağlık ocağına bahçe duvarı, Çevrimli Köyü’ne de ana sınıfı yapıldı” dedi. Tunç 80 personel ile 42 gün gibi çok kısa bir sürede bu işleri bitirdiklerini vurgulayarak, Şırnak Valiliği’nin sağladığı maddi kaynak ve TSK İnsani Yardım Birliği’nin sağladığı makine ve insan güçü sayesinde bu projelerin bitirildiğini söyledi.

Akçay İlköğretim Okulu’nun çevre yolunun açılışını Okul Müdür Eda Aydoğan ile yapan Yarbay Tunç kurdeleyi keserek yolu gezdi. Yolun açılışına katılan okulun öğrencileri yolda koşarak birbirleriyle yarıştı. Akçay İlköğretim Okulu Müdürü Eda Aydoğan, “Öncelikle İnsani Yardım Birliği ve 6’ncı Motorize Piyade Tugay Komutanlığı’na teşekkür ederim. Daha önce okulumuzun arkasında akan pis su tahliye edildi. Okulun önünden geçen yol düzenlendi. Bu sayede çocuklarımız daha güvende oldu” dedi.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 25 Temmuz 2008 Cuma 13:00:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?