19
Mayıs
2024
Pazar
ŞIRNAK

TSK'nın operasyonları sürüyor

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Şırnak kırsalında PKK terör örgütüne yönelik operasyonlarını aralıksız sürdürürken Besta Dereler bölgesi Kobra tipi helikopterler tarafından yoğun ateş altına alındı.

TSK'nın son günlerde Şırnak'ta sıklaştırılan PKK terör örgütüne yönelik operasyonları devam ediyor. Cudi, Gabar, Besta Dereler, Küpeli, Kato ve İncebel dağlarında operasyonlar aralıksız sürdürülürken operasyonlar Besta Dereler bölgesinde yoğunlaştı.

Şırnak 23. Jandarma Sınır Tümen'inden ve Çakırsöğüt Jandarma Komando Tugayı'ndan kalkan Skorsky ve Kobra tipi helikopterler Besta Dereler bölgesinde sürdürülen operasyonlara havadan destek sağlıyor. Kobra tipi helikopterlerin Besta Dereler bölgesini yoğun bir şekilde bombaladığı öğrenilirken, helikopterler 2 geceden beri geç saatlere kadar yoğun uçuşlar gerçekleştirdi.

Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesinden alınan bilgilere göre Şırnak'ta Temmuz ayı içerisinde yapılan operasyonlarda 24 PKK'lı terörist ölü olarak ele geçirilirken, 2 PKK'lı sağ yakalandı. 2 PKK'lı teröristin ise örgütten kaçarak güvenlik güçlerine teslim olduğu öğrenildi.

Şırnak kırsalında sürdürülen arazi arama-tarama faaliyetlerinde tespit edilen birçok sığınağın, içlerindeki yaşam malzemeleri ile beraber imha edildiği bildirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Temmuz 2008 Çarşamba 12:06:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
www.terorsehitleri.com IP: 194.27.241.xxx Tarih : 23.07.2008 13:29:03

Kahramanlarımız allah yar ve yardımcınız olsun.......