28
Mayıs
2024
Salı
ŞIRNAK

Tuğgeneral Piyade sergiye hayran kaldı

Şırnak'ın Silopi ilçesinde Cumhuriyet İlköğretim Okulu öğretmenleri tarafından hazırlanan 'Görsel Sanatlar ve Teknoloji Tasarım' sergisi yoğun ilgi gördü.

Silopi Cumhuriyet İlköğretim okulu görsel sanatlar öğretmeni Özben Özgür ile teknoloji tasarım öğretmeni Murat Kamar ve öğrencilerin hazırladıkları 'Görsel Sanatlar ve Teknoloji Tasarım' sergisi büyük ilgi gördü.

Serginin açılışını Silopi 172. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Sadık Piyade yaparken sergiye, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Battal Açıkgöz, okul müdürleri, öğretmenler ve vatandaşlar katıldı. Sergide ebru sanatı, hat sanatı, pastel çalışmalarının yanı sıra 18 proje yer aldı. Bu projelerarasında yer alan 'Yürüyen çöp kutusu', 'Işıklı şemsiye', 'ÇıtÇıtlı Kravat', 'Yürüyen el' ve 'Kırılmayan kumanda' sergiye katılanların büyük beğenisini topladı.

Projelerin yer aldığı standı dolaşan Tuğgeneral Sadık Piyade, görsel sanatlar öğretmeni Özben Özgür ile teknoloji tasarım öğretmeni Murat Kamar'dan bilgi aldı. Cumhuriyet İlköğretim Okulu 7. sınıf öğrencisi Arzu Bilen'nin çizdiği Atatürk portesini çok beğenen Tuğgeneral Piyade, resmi yüksek bir fiyata satın aldı. 8. sınıf öğrencisi Nurullah Gür'ün birbirinden güzel resimlerini de ödülsüz bırakmayan Piyade, öğrenciye kol saati hediye etti.

Daha sonra verilen ikramların ardından Tuğgeneral Sadık Piyade sergiden ayrıldı. İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Battal Açıkgöz öğrencilerle ve projede emek harcayan öğretmenlerle gurur duyduğunu ifade ederek, emeği geçen herkese teşekkür ettiğini söyledi.

iha
Yayın Tarihi : 1 Haziran 2009 Pazartesi 11:16:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?