28
Mayıs
2024
Salı
ŞIRNAK

Turizm Haftası açıklaması

Turizm Haftası'nın Türkiye'de her yıl 15 - 22 Nisan tarihleri arasında kutlandığını söyleyen Şırnak İl Kültür ve Turizm Müdürü M. Sıdık Çelik, "Turizm ve turizm sektörü, insanların seyahat etme, başka kültürleri ve uygarlıkları tanıma gibi gereksinimlerine yanıt veren, çok yönlü bir etkinlik alanıdır" dedi.

İl Kültür ve Turizm Müdürü M. Sıdık Çelik, Turizm Haftası nedeniyle bir açıklama yaptı. Çelik, açıklamada Turizm Haftası'nın önemine değinerek, "Turizm ve turizm sektörü, insanların seyahat etme, başka kültürleri ve uygarlıkları tanıma gibi gereksinimlerine yanıt veren, çok yönlü bir etkinlik alanıdır. Ulusları kaynaştıran, insanların birbirlerini tanımasına ve kaynaşmasına olanak sağlayan turizm aynı zamanda uluslararası ilişkilerin gelişmesine katkıda bulunması nedeniyle evrensel barışa hizmet eden faal bir sektördür" ifadelerini kullandı.

Tüm dünyada turizmin bir rekabet sektörü olduğunu kaydeden Çelik, "Bugün bütün dünya ülkeleri, turizm alanındaki rekabeti karşılayabilmek ve turizm gelirlerinden daha iyi pay alabilmek için bu sektöre ağırlık vermektedirler. Ülkemiz tarihi boyunca birçok uygarlıkların kurulduğu, üzerinde barındırdığı sayısız tarihsel ve kültürel zenginliklerin yanı sıra, bunları bütünleyen eşsiz doğal güzelliklere de sahiptir. Kaliteli hizmet sektörü yanında nitelikli insan gücü, hoşgörü, konukseverlik, yardım ve sevecenlik gibi ulusal değerler, turizm alanında ülkemizi avantajlı kılmaktadır. Ekonomi yönünden büyük önem taşıyan turizmin ülkemizin geleceği olarak nitelendirmek yerinde olur" şeklinde devam etti.

4 mevsimin bir arada yaşandığı Türkiye'nin iklim koşulları, doğal zenginlikleri ve turizm yatırımlarıyla sayılı ülkeler arasında olduğunu vurgulayan Müdür Çelik, "Türkiye sahip olduğu zengin ve çeşitlilik gösteren turizm potansiyelini en iyi bir biçimde değerlendirilmelidir. Ancak bunu yaparken doğal güzelliklere zarar vermemelidir. Ülkemiz 4 mevsimin bir arada yaşandığı iklim koşulları, doğal zenginlikleri ve turizm yatırımlarıyla sayılı ülkelerden birisidir. Ülkemizde artık tek başına deniz, tek başına güneş, kumsal, tarih, doğa kültür unsurları yeterli değildir. Türkiye bütün bunları birleştiren turizm potansiyeline sahiptir. Bu hususta belki de dünyanın en şanslı ülkesiyiz. Çünkü deniz turizminin yanı sıra kültür, termal, kış, kongre, gençlik, doğa güzellikleri, dağ, yayla ve inanç turizmi açısından dünyanın en zengin ülkesiyiz. Turizm Haftası'nın ülkemiz, ekonomimiz ve turizm sektörümüz için hayırlı olmasını diliyor saygılar sunuyorum" diye konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 15 Nisan 2009 Çarşamba 13:25:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?