19
Mayıs
2024
Pazar
ŞIRNAK

Türk şöförler mahsur kaldı

KUZEY IRAK SINIRINDA MAHSUR KALAN TÜRK ŞOFÖRLER YARDIM BEKLİYOR

Kuzey Irak Halil İbrahim Sınır Kapısı'nda evrak eksikliğinden dolayı 45 gündür mahsur kalan Türk şoförler yetkililerden yardım bekliyor.

Habur Sınır Kapısı üzerinden Kuzey Irak'a yük taşımak için çıkan yaklaşık 90 Türk şoför, 45 gündür Halil İbrahim Sınır Kapısı'nda bekliyor.

Şoförlerden Halil Yıldız, pasaportlarına kaşe vurulmadığı için sınır kapısından ayrılamadıklarını söyleyerek, "Merkezi İstanbul'da bulunan Tetra lojistik bizleri İran'da çalıştırmak üzere Irak'a gönderdi. Habur Sınır Kapısı üzerinden Irak tarafına geçtikten sonra Halil İbrahim Sınır Kapısı'nda evrak eksikliğinden dolayı olduğumuz yerde kaldık. Durumu yetkililere bildirdik ama sürekli bizleri oyalamaktan başka bir şey yapamadılar. Biz 90 tanker şoförü araçlarımızla 45 gündür burada bekliyoruz. Araçlarımız Irak plakalı ve pasaportlarımıza kaşe vurulmadığı için olduğumuz yerden başka bir yere gidemiyoruz. 45 gündür Halil İbrahim Sınır Kapısı'nda bekliyoruz. Bütün masraflarımızı cebimizden çıkıyor. Maddi açıdan büyük sıkıntı yaşıyoruz. Ayrıca uzun zamandır ailemizi göremedik. Çocuklarımızla ancak telefondan konuşabiliyoruz. Buradan ne zaman çıkacağımızı hiç bilmiyoruz.

Türkiye'de bulunan bütün yetkili mercilerden yardımlar bekliyoruz" şeklinde konuştu.

KUZEY IRAK SINIRINDA MAHSUR KALAN TÜRK ŞOFÖRLER YARDIM BEKLİYOR
KUZEY IRAK SINIRINDA MAHSUR KALAN TÜRK ŞOFÖRLER YARDIM BEKLİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 22 Mayıs 2010 Cumartesi 09:56:01
Güncelleme :22 Mayıs 2010 Cumartesi 13:07:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?