19
Mayıs
2024
Pazar
ŞIRNAK

Türk'e saldırıya kınama

AHMET TÜRK'E YAPILAN SALDIRIYA KINAMA

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki 14 baro yaptıkları açıklamayla kapatılan DTP'nin Genel Başkanı Ahmet Türk'e Samsun'da yapılan saldırıyı kınadı.

Şırnak Baro Başkanlığı'nda düzenlenen ve Muş, Diyarbakır, Bitlis, Hakkari, Mardin, Van, Kars, Bingöl, Siirt, Ağrı, Iğdır, Adıyaman, Batman adına yapılan açıklamayla Ahmet Türk'e yapılan saldırı kınandı. Şırnak Baro Başkanı Nuşirevan Elçi, 14 baro adına yaptığı açıklamada, Muş'un Bulanık ilçesindeki olaylara ilişkin davanın görüldüğü Samsun Adliyesi'nin önünde saldırıya uğrayan Ahmet Türk'ün burnu kırıldığını belirterek, "Olaylar uzun süre devam etmiş, güvenlik aradan geçen zamana rağmen sağlanamamıştır.

Davanın Samsun'a taşınma gerekçesi güvenliktir. Meydana gelen olaylar da dosyanın Samsun'a aldırılmasının doğru bir karar olmadığını göstermiştir" dedi.

Ülkenin içine girdiği demokratikleşme çabalarını baltalamak isteyenlerin her gün her yerde ortaya çıktığını söyleyen Elçi, "Bu süreç elbette birilerini rahatsız edecektir. Kavgadan ve kandan sebeplenen bundan rant sağlayanların demokrasi ve insan haklarından rahatsız olduklarını biliyoruz. Normalleşmenin rant kapılarını kapattığı açıktır. Türkiye de yaşayan herkes bu çıkar düşkünlerini iyi tespit etmeli ve bunlara prim vermemelidir. Söz konusu saldırıyı nefretle kınıyoruz. Davanın Samsun'da devamı

halinde adil bir yargılama olamayacağına inanmaktayız. Bu sebeple davanın asıl yargılama yeri olan Muş'a geri gönderilmesini ve söz konusu saldırıyı gerçekleştirenlerle azmettirenlerin tespit edilip yargı önüne çıkarılmalarını diliyoruz" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Nisan 2010 Pazartesi 21:35:03
Güncelleme :13 Nisan 2010 Salı 11:20:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Cudi Rüzgarı IP: 78.161.245.xxx Tarih : 17.04.2010 23:13:43

Bir yumruğu kınıyorsunda üç fidana ateş edilince dilini yutuyorsun. yüreğin yetiyorsa birde terörü kına. pekeke yi kına. ama sizde o mertlik nerde. kahpeliği alkışlayın. bir yumrukta kıyameti koparın.