28
Mayıs
2024
Salı
ŞIRNAK

Tutukluların bırakılması istediler

Demokratik Toplum Partisi (DTP) İl Başkan Yardımcısı Abdullah Güngen, il binası önünde yaptığı basın açıklamasında tutuklanan vatandaşların serbest bırakılmasını talep etti.

DTP İl binası önünde yapılan basın açıklamasına Şırnak Belediye Başkanı Ahmet Ertak, görevinden uzaklaştırılan Cizre eski Belediye Başkanı Aydın Budak, DTP Merkez İlçe Başkanı Yusuf Uğur, DTP İl Başkan Yardımcısı Abdullah Güngen'nin yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.

Basın açıklamasını okuyan DTP İl Başkan Yardımcısı Abdullah Güngen "Kürtlerin dili, kültür ve kimlik talepleri ret, inkar ve şiddetle yok sayılmak istenmektedir. Yaklaşan yerel seçimler üzerine şiddet yöntemini tek seçenek haline getirmiştir. Bölge ve Türkiye genelinde partimiz tarafından yapmak istenen basın açıklamaların sonucunda binlerce insan gözaltına alınmış ve yüzlerce insanımız sebepsiz yere tutuklanmıştır. Partimiz genel merkez yöneticileri ve milletvekillerimiz öncülüğünde gerilimi düşürmek için başlatılan bölge gezisi Ardahan'da saldırıya maruz kalmıştır.

Bu duruma Başbakan ve onun hükümeti seyirci kalmıştır. Kürt sorununun çözümü için diyalogun derhal başlatılmasını istiyor, tutuklanma ve gözaltı yaklaşımından biran önce vazgeçmenin ülkeye fayda sağlayacağını haykırıyoruz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Aralık 2008 Pazartesi 13:19:30
Güncelleme :1 Aralık 2008 Pazartesi 13:22:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?