19
Mayıs
2024
Pazar
ŞIRNAK

Üç bakan Şırnak'ta

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde 12 kişinin öldürüldüğü Beşağaç köyüne helikopterle gelen İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, Devlet Bakanı Mehmet Şimşek ve Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal, başsağlığı ve taziye ziyaretlerinde bulundu.


Beytüşşebap ilçesinde geçen cumartesi 7'si köy korucusu 12 kişinin öldürüldüğü Beşağaç köyüne Van'dan helikopterle gelen İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, Devlet Bakanı Mehmet Şimşek ve Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal, başsağlığı ve taziye ziyaretlerinde bulundu.

Köyde kurulan taziye çadırında toplanan ölenlerin yakınlarıyla görüşen İçişleri Bakanı Atalay, acılı ailelere hitaben şöyle konuştu:
"Böyle bir olay kabul edilemez. İnsanlıktan uzak kişilerin yaptığı bir olay. Sizinle bizim aramıza hiç kimse masafe koyamaz. Bölgenin huzur ve güvenliğine yönelik terörle mücedele bütün kararlılıkla devam ediyor. Tüm ihtiyaçlarınızı karşılayacağız,. Teröristlerin çaresizliği var. Ama siz de kendinizi yalnız hissetmeyin. Ölenleri geri getiremeyiz ama geride kalanları da sahipsiz bırkamayacağız. Bunlar hiçbirimizi yıldırmayacak, mücadelemiz sürecektir."


Bu sırada, saldırıda babası muhtar Yusuf Acer ile 3 ağabeyini kaybeden 13 yaşındaki Cemil Acer, bakanlara "Katilleri bulun, gerekli cezayı verin" dedi. Bunun üzerine Bakan Atalay, "Merak etme, şehitlerin kanı yerde kalmayacaktır" diye konuştu. Köye taziye ziyaretine gelen vatandaşlarla da görüşen bakanlar, saldırıdan yaralı olarak kurtulan Memduh Acer'i de evinde ziyaret ederek geçmiş olsun dileğinde bulundu. Bakan Atalay, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, köylerine su getirmeye çalışan vatandaşların minibüs içerisinde saldırıya uğramasının kabul edilemez olduğunu belirterek, "Bu insanlar ülkesine bağlı, huzur içinde yaşamak istiyor.

Kardeşlik artsın istiyor. Acılarını paylaşmak için geldik buraya. Öksüz kalmış çocuklar, dul kalmış kadınlar var. Gelişen demokratik süreçi birileri istemiyor. Ama biz buna izin vermeyeceğiz. Bu olay vatandaşlarımızı yıldırmasın, birliğimizi artırsın. Cumhurbaşkanımızın, başbakanımızın ve hükümet üyelerimizin taziyelerini ilettik. Vatandaşlarımızı yalnız bırakmayacağız" dedi.


Bakan Eker, saldırıda ölen Kadir Acer'in 3 aylık çocuğunu kucağına alarak sevdi. Taziye için köyde bulunan korucubaşları Hazım Babat ve Tahir Adıyaman ise, korucuların 1984'ten bu yana bin 373 şehit, 900 gazi verdiğini hatırlatarak, "Kimse 600 YTL için canını vermez. Bunu ancak ülkesini seven insan yapabilir. Devlet bize sahip çıksın, korucu kadrosu versin. Biz de ölünceye kadar mücadelemizi sürdürelim" dedi.


Köye gelişleri nedeniyle özel harekat ve jandarma timlerinin geniş güvenlik önlemi aldığı bakanlar, daha sonra helikopterle Diyarbakır'a döndü.

İha
Yayın Tarihi : 2 Ekim 2007 Salı 19:57:26
Güncelleme :2 Ekim 2007 Salı 19:58:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?