28
Mayıs
2024
Salı
ŞIRNAK

Üniversitede mezuniyet sevinci

Şırnak Üniversitesi'nde ilk mezunlar için üniversite bahçesinde mezuniyet töreni düzenlendi.

Törene Şırnak Valisi Ali Yerlikaya, Jandarma Alay Komutanı Ahmet Hacıoğlu, Şırnak Belediye Başkanı Ramazan Uysal, Şırnak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Akmaz, Cizre Kaymakamı Cihan Demirhan, kamu kurum amirleri ile çok sayıda öğrenci ve aileleri katıldı. Törende Cizre Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin puşili 'Kol bastı' şovu törende bulunan herkes tarafından beğeniyle izlendi.

2008 yılındaki yasayla birlikte 16 ilde üniversite kurulmasına karar verildiğini belirten Vali Ali Yerlikaya, "81 ilimizde üniversitesi olmayan il kalmamıştır. 2008 yılında üniversitesi olmayan 16 şehre parlamentodan yasa çıkararak 65. hükümetimizin kıymetli Başbakanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a ve kıymetli hükümetine ve tabii ki Sayın Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül'e, YÖK Başkanı'na ve parlamentomuzda oyu olan tüm parlamenterlerimizi Şırnak Valisi olarak 430 bin vatandaşımız adına teşekkür ederim" dedi.

Şırnak'ın 1990 yılında il olduğunu hatırlatan Yerlikaya, "Türkiye Cumhuriyeti Parlamentosu 1990 yılında Şırnak'ın Namaz Dağı eteklerindeki mütevazi ilçenin şehir olması gerektiğine kanat getirmişler. Oy birliği ile şehir olmasına karar vermişler. Aradan 18 sene geçmiş eğitimin en son merhalesi taçlandırılmış 2008 yılında Şırnak'ta üniversite kuruldu. Bugün de ilk mezuniyet töreninde bir arazideyiz. Biz genç bir vilayetiyiz. İhtiyacımız çok. Çocuk ve genç sayımız diğer şehirlere oranla daha yüksek.

Ama biz bununla gurur duyuyoruz. Çocuklarımıza daha iyi iş imkanı, çocuklarımıza daha iyi bir yaşam ortamı istiyoruz. Ama bunu hep birlikte yapacağız. Üzerine bastığımız toprak sizin şehriniz, bizim şehrimiz, hepimizin şehri. Bizim tarih boyu kardeşliğimizi saklı niyet ve maksatlarla kast etmek isteyenlerle biz terör adı altında bir melanetle yaklaşık 30 yıldır mücadele ediyoruz. Bu şehir 30 yıldır bu oyunla mücadele ediyor. Ve en fazla şehit çıkarma onuru, şerefi ile de bunu taşlandırmış bir şehirdir.

Bu oyuna gelmeyeceğiz. Yanlış hiçbir zaman hedefine ulaşmayacak. Kötü hiçbir zaman hedefine ulaşamayacak. Dünya kurulduğundan beri iyi ile kötü her zaman mücadele etmiştir. Bu da bunlarından birisi ama sonuç doğru ve iyi olanların kazanmasıyla tecelli edecektir" şeklinde konuştu.

Şırnak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Akmaz, ilk mezuniyet programı düzenlediklerini belirterek, şöyle konuştu:
"Sevgili öğrenciler sizler hayatınızın önemli bir anını gururla kutlama sevincini yaşıyorsunuz. Bu gurur en tabi hakkınızdır. Yaklaşık 13 yıllık eğitiminizi tamladınız. Ama inanın ki aileniz sizden fazla cefa çektiğini söylersem abartı değildir. Siz ve bizler bu yaşadığımız bu gururu velilerimize burçluyuz. Tabi öğrencilik bitmez öğrencilik bizim felsefemizde mezar taşına kadar devam eder. Hiçbir zaman aldığınız eğitimle yetinmemeyi prensip edininiz. Hayatınız sürekli eğitime endeksli olsun.

Çünkü şu anda geçmişte gelecekte ve sonsuza kadar ilimden başka hiçbir mürşit doğru bir yol gösterici değildir. Atamızın buyurduğu gibi, tek mürşit ilimdir. Değerli öğrenciler iki yıllık bitirdiğiniz için üzülmeyin dikey geçiş ya da açık öğretim fakültesi nedeniyle okulunuzu lisans mezunu olarak yapın. Açık öğretim fakültesinde mezun olmakla diğer üniversitede mezun olmanın hiçbir farkı yoktur" diye konuştu.

Şırnak Üniversitesi'ni birincilikle tamamlayan Çocuk Gelişimi Bölümü öğrencisi Meryem Bulut, Şırnak Üniversitesinin ilk mezunları olarak büyük gurur duyduklarını söyledi. Daha sonra Şırnak Üniversitesi'nin birincisi Meryem Bulut yaş kütüğüne kendi ismini çivi ile çaktı. Tüm öğrencilere mezuniyet belgeleri verildikten sonra öğrenciler hep birlikte keplerini fırlattılar. Törenin sonunda da Vali Ali Yerlikaya, Jandarma Alay Komutanı Ahmet Hacıoğlu, Belediye Başkanı Ramazan Uysal, Şırnak Üniversitesi Rektörü Ali Akmaz mezun olan öğrencilerle birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.
 

iha
Yayın Tarihi : 12 Haziran 2009 Cuma 18:22:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?