28
Mayıs
2024
Salı
ŞIRNAK

Üniversiteli genç Dicle'de kayboldu

Şırnak'ın Cizre ilçesinde Dicle Nehri'ne serinlemek için giren üniversite öğrencisi akıntıya kapılarak kayboldu.

Olay dün saat 12.30 sularında Cizre Bölge Trafik Denetleme Müdürlüğü mevkiinde meydana geldi. Arkadaşı ile birlikte babasına ait olan ve Dicle Nehri kenarında bulunan kum ocağına gelen ve daha sonra serinlemek için Dicle Nehri'ne giren Sadık Sürger (19) suda aniden kayboldu. Arkadaşının durumu kum ocağındaki çalışanlara haber vermesi ve çevredeki vatandaşların durumu öğrenmesi ile birlikte vatandaşlar nehirde akıntıya kapılarak kaybolan genç adamı arama ve kurtarma çalışmaları başlattı.

Yakınları ve vatandaşların kendi imkanları ile akşama kadar sürdürdüğü çalışma sonuç vermedi. Bunun üzerine yetkililer tarafından Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi dalgıç ekibi ve Diyarbakır Sivil Savunma Arama ve Kurtarma Birliği ekipleri Cizre'ye çağrıldı. Sabahın erken saatlerinden itibaren Diyarbakır'dan gelen sivil savunma ve kurtarma ekibi ile dalgıç ekipleri Dicle Nehri'nde kaybolan genç üniversite öğrencisi Sadık Sürger'i arama ve kurtarma çalışmalarına başladı.

Sabahın erken saatlerinden itibaren Diyarbakır'dan gelen 8 kişilik ekip su altı ve su üstündeki arama çalışmalarına devam ederken Sürger'in yakınları ise Dicle Nehri kenarında oturup genç adamın bir an önce nehirden çıkarılmasını beklityor. İki gündür devam eden çalışmalarda şimdiye kadar genç üniversite öğrencisi bulunamadı.

iha
Yayın Tarihi : 3 Mayıs 2009 Pazar 16:55:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?