28
Mayıs
2024
Salı
ŞIRNAK

'Uşkun'a talep büyük

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin muzu ve kivisi olarak kabul edilen 'Uşkun', Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde büyük talep görüyor.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu topraklarının kırsal kesimlerinde yetişen ve ilkbaharla beraber çıkan uşkun bitkisi, işi olmayan kişiler tarafından dağlardan toplanarak ilçede satılıyor.

Tropikal bölgede yetişen muza ve kiviye rakip uşkunun, mide ve bağırsakları temizlediğini ifade eden yetkililer, uşkunun özellikle mide rahatsızlığı olan kişilere büyük ölçüde rahatlık verdiğini kaydetti. Beytüşşebap'ta destesi 1 TL'den satılan uçkunun halk tarafından adeta kapışıldığını söyleyen uşkun satıcıları, Türkiye'nin dört bir yanından talep geldiğini belirterek, "Uşkun çıkmasıyla beraber görülen rağbet, en fazla satıcılarını sevindiriyor. Uçkun, hem muzdan daha ucuz olması hem de tadı ve sağlığa faydası nedeniyle daha çok rağbet görüyor. Bu yönüyle diğer meyvelerden farklı olduğunu gösteriyor. Uşkuna ekşi olması nedeniyle hamile kadınlar tarafından çok büyük bir ilgi var" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 28 Nisan 2009 Salı 15:14:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?