19
Mayıs
2024
Pazar
ŞIRNAK

Üstgeçit yerine yeni okul

Rekabet İlk Öğretim Okulu öğrencileri için yapılması beklenilen üst geçit yerine, yeni bir okul yapılıp öğrencilerin yeni okula yerleştirilmesi planlandığı belirtildi.

Öğrencilerin okul çıkışı trafiğinin akışını zorlaştırması ve hayati güvenliklerinin koruması için yapılması beklenilen üst geçit yerine yeni bir okul yapılması planlandığı bildirildi.

2005-2006 Okul sezonuna yetiştirilmesi beklenilen okulun böylelikle öğrenciler için tehlike arz eden konuları tamamı ile ortadan kaldıracağı düşünülüyor.

Daha önce de sürekli gündeme gelen ve üst geçit yapılmaya karar verilen bölgede üst geçidin yerine kalıcı ve tatmin edici bir projenin yapılması uygun görüldü. Üst geçit konusunda uzlaşamayan yetkililer sonunda valiliğin girişimleri ile bu konudan kurtulmuş oldular.

Karayollarına ait yolun tam Rekabet İlk Öğretim Okulunun yanından geçmesi ve kimsenin bu konuda bir şey yapmaması vatandaşlar tarafından tepkiye neden olmuştu. Daha sonra olayın farkına varan ve öğrencilerin tehlikede olduğunu tespit eden İl Trafik Müdürlüğü bu alana devamlı ekip gönderip öğrencilerin güvenliğini sağlamaya başlamıştı. Ancak yeni okulun yapımı ile beraber bu sorunların ortadan kaldırılacağı ve öğrencilerin rahat bir şekilde eğitimlerine devam edecekleri belirtildi.

Mehmet Selim Yalçın-Kenthaber/Şırnak
Yayın Tarihi : 23 Haziran 2005 Perşembe 23:50:02
Güncelleme :9 Temmuz 2005 Cumartesi 16:36:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?