28
Mayıs
2024
Salı
ŞIRNAK

Validen 2 bin öğrenciye destek

Şırnak Valisi Ali Yerlikaya, kente 2 bin öğrencinin ÖSS'ye hazırlanmasını sağlıyor.

Şırnaklı öğrencilerin üniversite kapılarını aşındırmalarını isteyen Yerlikaya, ''Seneye kazanan gençlerimizin burslarını ve kalacak yerlerini biz ayarlayacağız'' ifadelerini kullandı.

Makamında Çözüm Dersanesi yöneticileri ve dersaneye giden öğrencileri kabul eden Vali Ali Yerlikaya, üniversite kapılarının Şırnaklı öğrencilere açık olduğunu söyledi. Öğrencilere başarılar dileyen Vali Yerlikaya, "Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürlüğü'nün desteği ile hazırlanan dersane projemizde benden çok Devlet Bakanımız ve Başbakan Yardımcımız Sayın Hayati Yazıcı'nın desteği vardır. Önümüzdeki aylarda kendisi zaten ilimize gelecektir. Şırnak'taki dersanelerimize giden öğrencilerimizin ve dersane sahiplerinin aynı jesti Sayın Bakanımıza yapmalarını istiyorum" dedi.

Vali Yerlikaya, "Geçen sene Şırnak'tan 756 tane öğrencimiz 2 yıl ve 4 yıllık üniversite kazanmış. Şırnak'tan şu ana kadar toplam 5 bin 776 kişi üniversiteye girmiş. Bu sene hedefimiz bu sayıyı Şırnak'ta artırarak gençlerimizi üniversiteye göndermektir. Bizim tek dileğimiz şu ki, üniversite kapılarını Şırnaklı gençlerimizin daha fazla aşındırması ve daha fazla zorlamasıdır. Seneye kazanan bu gençlerimizin burslarını ve kalacak yerlerini de biz ayarlayacağız. Gelecek sene Valilik olarak bir ekip kuracağız. Bütün vilayetlerde üniversiteyi kazanan gençlerin hangi yurtlarda kalacakları konusunda gençlerimize biz sahip çıkağız. İster özel yurt olsun, ister devlet yurdu olsun, bu gençlerimizin yurt yerleşimlerini ve burslarını ayarlayacağız" diye konuştu.

Yerlikaya, "Şırnak'ın ÖSS'deki başarısızlığının önüne geçmek için 9 tane dersanemizle çalıştık. Onlar da fedakarlık yaptı. Dersanelerimizde bir heyecan oldu. Dersane ücretinde kırım yapıldı. Hepsi şu anda geçen yılki başarılarının üzerinde başarı göstermek noktasında büyük gayret gösteriyorlar ve hepsine diyorum ki, kapasitelerinizi arttırın. Seneye daha fazla öğrenci toplayacağım. Eğer ÖSS'de hedeflediğimiz başarıyı yakalarsak 68. 69. sırada olursak ben de Şırnak Valisi olarak afiş asacağım. Çünkü ben de en az sizin kadar heyecanlanıyorum. Bu başarınız dersaneye gidecek kardeşlerinize de motivasyon olur. Ondan sonra burada bir ekip oluşturacağız. Üniversiteye giden her öğrencimize bir tane kamudan bir tane özel sektörden burs vereceğiz. Kalacağı yer ve 2 tane burs sağlayacağız. Yeter ki siz çalışın. Şu an hayatınızın en önemli virajındasınız. İki kere kapınızın çalınmayacağı bir dönemeçtesiniz" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Kasım 2008 Salı 16:07:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
öyle mi??? IP: 88.250.192.xxx Tarih : 9.12.2008 17:36:34

tabi eminim öyledir eylülde başladık 3 aydır kuru ekmekle idare ediyoruz vali bey para saçtığını söylüyor bizse şırnaklı üniversiteliler olarak daha vali beyin bu saçtığı paraları uzaktan bile göremedik dersaneye gönderdikleri hem o kadar değil hemde hak etmeyenlerin ücreti ödendi....