28
Mayıs
2024
Salı
ŞIRNAK

Vali'den basın toplantısı

Şırnak Valisi Selahattin Aparı, basın mensuplarıyla tanışmak üzere makamında bir basın toplantısı gerçekleştirdi.

Basın mensuplarını makamında kabul eden Şırnak Valisi Selahattin Aparı, “Toplantının asıl amacı sizlerle tanışmaktı” dedi. Toplantıda Vali Aparı’yı soru yağmuruna tutan basın mensupları, Şırnak ile ilgili bir çok sorun hakkında bilgi aldı. Vali Aparı’ya yöneltilen sorulardan biri de, Şırnak’ın elektrik sorunuyla ilgiliydi. Şırnak’ta elektrik trafolarının yetersiz kaldığı ve nasıl bir çözüm getirileceği sorusuna Vali Aparı şu yanıtı verdi: "Trafo projemiz hazırlandı, şu an İhale aşamasında. İhalesi yapıldıktan sonra Şırnak’ın elektrik sorunu çözülmüş olacak."

Su ve yol sorununa değinen Vali Aparı, “Hepinizin bildiği gibi Şırnak, hizmette aç bir ildir. En büyük sorunu su ve yol sorunudur. Tabi ki bunun yanında eğitim, altyapı, işsizlik ve birçok sorun daha var fakat bunların en önemlisi su sorunudur. Su sorununu hal etmek için Belediye Başkanı'mızla görüştüm. İller bankasından kredi alarak su sorununu çözme yoluna gideceğiz. Kar yağışı nedeniyle Şırnak-Siirt ve Şırnak-Hakkâri kara yolunda mahsur kalan vatandaşlarımız oluyor. Ancak karayolları ekipleri yol temizleme çalışmalarını sürdürüyor.” dedi.

Son olarak kuş gribi ve öğretmen açığı sorularına değinen Aparı; “Diğer yandan kuş gribi vakaları nedeniyle bütün okul ve camilerde kuş gribine yönelik eğitim veriyoruz. Şırnak’ta eğitim alanında büyük bir sorunlar, eksiklekler var. Terör olaylarından dolayı öğretmenlerin çoğunluğu burayı tercih etmiyorlar, bunu da sözleşmeli öğretmenle gidereceğiz” dedi.

M. Selim Yalçın - Kenthaber / Şırnak
Yayın Tarihi : 23 Ocak 2006 Pazartesi 18:46:19
Güncelleme :24 Ocak 2006 Salı 03:42:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?