19
Mayıs
2024
Pazar
ŞIRNAK

Valilik 10 araç kiraladı

Şırnak Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na (SYDV) bir banka tarafından 36 aylığına kiralanarak verilen 10 araç hizmete başladı.

Valilik önünde sergilenen araçlar şehir merkezinde tur attı. Alınan 10 araçtan 2'sinin Şırnak merkez, 2'sinin Cizre, 2'sinin Silopi, 1'inin İdil, 1'inin Uludere, 1'inin Beytüşşebap, 1'inin ise Güçlükonak ilçelerinde görevlendirileceği bildirildi.

Şırnak Valisi Ali Yerlikaya, ekonomik ve sosyal yoksunluk içinde bulunan vatandaşlara ikamet yerlerinde sosyal yardımların ulaştırması için il ve ilçelerde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına 10 adet minibüs verildiğini belirterek, söz konusu araçların giydirme işleminin Valilik tarafından yapılacağını kaydetti.
Vali Yerlikaya, 2008 faaliyet döneminde Şırnak il ve ilçelerinde ikamet eden yoksul ve ihtiyaç sahibi toplam 45 bin 25 haneye 3 milyon 659 bin 560 YTL nakdi ve ayni yardım yapıldığını söyledi.

0-6 yaş grubundaki çocuklarını düzenli olarak sağlık kontrolüne götüren ve çocuklarını okula düzenli olarak gönderen maddi imkansızlıklar içindeki ailelere her ay 'Şartlı eğitim yardımı' yapıldığını anımsatan Yerlikaya, "2008 faaliyet döneminde Şırnak il ve ilçelerinde ikamet eden yoksul ve ihtiyaç sahibi toplam 35 bin 650 haneye 'Şartlı nakil transferi' ile toplam 13 milyon 813 bin 53 YTL yardım yapılmıştır" dedi.

Sosyal Yardımlaşma Vakfı'nın gurur duyulacak bir hizmet verdiğini anlatan Vali Yerlikaya, "Bu araçlarımızla özelikle nakdi yardımlarımızda gerek gıda yardımlarında gerekse diğer ayni yardımlarda en güzel şekilde vatandaşlarımıza hizmeti efektif ulaştırmak niyetiyle bu araçları temin ettik. Sosyal Yardımlaşma Vakfımızın kasasından tek bir lira çıkmamıştır. Bu araçlar 36 aylık kiralık araçlardır. Bize sadece bunların yükü akaryakıt mazotları ile ilgili olacaktır. Bizim Şırnak Halk Bankası Müdürlüğü'yle yaptığımız protokol çerçevesinde Halk Bankası bize 36 ay boyunca kullanmak üzere vermiştir. Bu vesileyle Halk Bankası Şube Müdürlüğümüze teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Vali Yerlikaya, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Şırnak Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı olarak, 3294 sayılı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Teşvik Kanunu'nun amacı ve kapsamı doğrultusunda ilimizde herhangi bir sosyal güvenlik kurumuna tabi olmayan sosyoekonomik yoksunluk içinde bulunan vatandaşlarımızın temel ihtiyaçları karşılanmakta, kırsal ve kentsel alanda yaşayan vatandaşımızın gelirlerini artırmaya ve sürekli bir işe sahip olmalarına yönelik projelere destek verilmektedir. Yoksunlukla mücadele mevcut kaynaklarla yoksul ve yardıma muhtaç vatandaşlarımıza maddi destekte bulunarak, gelir dağılımındaki adaletsizlikleri gidermeyi, sosyal barışı sağlamayı ve sosyal yardımlaşma ve dayanışmayı kuvvetlendirmeyi hedeflemekteyiz."

İHA
Yayın Tarihi : 30 Temmuz 2008 Çarşamba 17:54:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?