28
Mayıs
2024
Salı
ŞIRNAK

Valilik uydu kiraladı

Şırnak Valiliği terör ve terörle mücadeleden doğan zararların karşılanması amacıyla Türkiye'de bir ilke imza atarak zarar tespiti için Turksat'tan uydu kiraladı.

Konu ile ilgili açıklamada bulanan Şırnak Valisi Ali Yerlikaya, "İlimizde bugüne kadar 5233 sayılı Terör ve Terörle Mücadeleden Doğan Zararların Karşılanması Hakkında Kanun kapsamında 30 bin 500 kişi Valiliğimize başvuruda bulunmuştur. Bu başvuruların sonucunda dosyası tamamlanan vatandaşlarımıza ödeme yapılmıştır ve geriye kalan 23 bin dosyanın da 8 bininin keşfi yapılmış olup kararın çıkmasını bekleniyor. Vatandaşımızın işlerini hızlandırmak amacıyla kalan 15 bin dosya için Şırnak Valiliği olarak Turksat ile anlaşma yaparak iki uydudan terör ve terörle mücadeleden zarar gören vatandaşlarımızın maddi hasarlarını tespit kararı aldık. Bu çalışma ve proje Türkiye'de bir ilk olacak. Bu proje sonrasında mağdur vatandaşlarımızın zarar tespiti hızlanacak ve zararları en kısa zamanda karşılanacak. 350 bin YTL'lik masraf soucu yapılan projemizde mağdur vatandaşlarımızın zarar tespitlerini 2009 yılının ilk ayına kadar bitirmeyi hedefliyoruz. Projemizde uydudan alınan bilgilerle bilirkişinin verdiği bilgiler arasında farklılık olmuyor hatta uydudan aldığımız bilgilerin yüzde 90 daha isabetli olduğunu gördük" dedi.

Şırnak ta 5233 sayılı Terör ve Terörle Mücadeleden Doğan Zararların Karşılanması Hakkındaki Kanun kapsamında mağdur ailelerin zararlarının karşılanması amacıyla 30 bin 500 kişinin başvuruda bulunduğu, bunlardan 7 bin 500 kişinin dosyasının karara bağlandığı ve hak sahiplerine toplam 18 milyon YTL para ödemesi yapıldığı, kalan 23 bin dosyadan 8 bin dosyanın keşfinin yapıldığı ve geriye 15 bin dosyanın kaldığı öğrenildi.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Ağustos 2008 Çarşamba 18:11:16
Güncelleme :13 Ağustos 2008 Çarşamba 18:12:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?