28
Mayıs
2024
Salı
ŞIRNAK

Valilikte halk toplantısı

ŞIRNAK VALİLİĞİ HALK TOPLANTISI

Şırnak Valisi Ali Yerlikaya, 2009 yılında 153 bin kişiye Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından 32 milyon TL yardımda bulunduklarını belirterek, "Son 6 ay içerisinde 980 vatandaşın dertlerini sıkıntılarını imkanlarımız dahilinde gidermeye çalıştık'' dedi.

Şırnak Valiliği toplantı salonunda halk toplantısı yapıldı. Toplantıya Vali Ali Yerlikaya, Vali yardımcısı Mahmut Kaşıkçı ve vatandaşlar katıldı. Rutin olarak sürdürülen halk toplantısında vatandaşların sorunlarını dinleyen Vali Yerlikaya son 6 ay içerisinde 980 kişi ile yüz yüze, 590 kişi ile halk toplantılarında, 320 kişi ile günlük görüşmelerle, 70 vatandaş ile de telefon görüşmeleri ile bir araya geldiklerini bildirdi.

Yerlikaya, "Bu şekilde onların dertlerini sıkıntılarını paylaştık, gücümüzyettiğince de elimizdeki imkanlar çerçevesinde yardımcı olmaya çalıştık. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfımız (SYDV) 2009 yılı içerisinde 32 milyon TL, 153 bin insanımıza, bunun da haneye dönüşümü 25 bin 64 haneye yardımda bulunduk. Devletimiz bu yönden çok büyük bir adımda bulunuyor. 2010 yılı içerisinde de aynı şekilde artan meblağda yardım etmeye devam edecek. Bu yardımlarda ev yardımında eşya talebinde bulunan insanlarımız var. Sosyal Yardımlaşma kaynağından sağlamaya çalıştık. Kaynaklar bizi aşıyorsa SYDV Genel Müdürlüğü'ne iletiyoruz, diğer yardımlarımız sürüyor. Bu sene 38 bin ton kömür yardımı yapmışız. Gıda yardımları civar illerdeki ilere göre en bol, en güçlü yardım yapan vilayet biziz. Kırtasiye okul yardımları Şartlı Nakil Transferi (ŞNT) yardımlarımız yapılıyor. Vatandaşlarımızın özel sorunlarını dinliyoruz, özel olmayanları bu şekilde halk toplantılarında çözmeye çalışıyoruz. Bunu her gün yapmamız mümkün değil. Programlarımızdan dolayı haftanın belirli günleri yapıyoruz. Bu hafta 180 vatandaşımızın sorununu gidermeye çalışacağız Bu halk toplantıları ilçelerimizde Kaymakamlıklar tarafından yapılıyor" ifadelerini kullandı.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Ocak 2010 Salı 16:17:00
Güncelleme :12 Ocak 2010 Salı 18:46:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?