19
Mayıs
2024
Pazar
ŞIRNAK

Valilikten içme suyu açıklaması

Şırnak Valiliği, kentte yaşanan içme suyu probleminde belediyeyi sorumlu tuttu. 

Valilik'ten yapılan yazılı açıklamada, yaşanan içme suyu sorunuyla ilgili olarak belediyenin sorumlu olduğu vurgulandı. Kentte içme suyunun tek sorumlusunun Şırnak Belediyesi'nin olduğu belirtildiği açıklamada, "Yıllardır bu soruna el atmayan, geçici çözümlerle işi idare etmeye çalışan da Şırnak Belediyesi'dir. Su meselesinde belediyeye ek tesisler kazandıran, filtre sistemi ve madendeki suyun takviye olarak getirilmesini sağlayan Şırnak Valiliği'dir. Bugüne kadar ŞIRGEV'den 683 bin YTL para, belediyenin su arıtma tesisi yapımı için harcanarak, belediyeye teslim edilmiştir. Su arıtma tesisinin şu anda çalışmamasının sebebi 20 bin YTL olan arıtma malzemesinin belediyece alınmamasıdır. Söz konusu malzeme vatandaşlarımızın mağdur olmaması için Valiliğimiz Vakfı'nca satın alınmış olup, 2-3 gün içerisinde teslim edilecektir. Maden işletmesini imar sahasına katmak isteyen belediye, madendeki suyun getirilemediğini bahane ederek vatandaşlarımızı yanlış bilgilerle yönlendirmekte ve kömür madeninin çalışmalarını gerek mahkeme kararlarıyla gerekse yandaşlarına gösteri yaptırmak suretiyle engellemek istemektedir" denildi. 

"Şırnak Kömür Ocakları, ilin tek sanayi tesisidir" denilen açıklamada şunlar kaydedildi: 

"Buradan binlerce kişi ekmek yemektedir. Buranın kapatılmasının kime ne faydası vardır? Son sel felaketinden kömür madeni de etkilenmiş ve çalışamaz duruma gelmiştir. Şırnak Maden Ocakları'ndan gelen su ne kadar sağlıklıdır? Asfalt kokusundan içilmesi veya kullanılması mümkün müdür? Kaldı ki, Şırnak Maden Ocakları gelirleriyle Şırnak Belediyesi'nin içme suyuna, filtre sistemine, altyapısına büyük destek verilmektedir. Bu maddi destek belediyenin maden ocağının imar sahasına alınması halinde alacağı payın çok çok üzerindedir. Bilindiği gibi Şırnak içme suyu, Başbakanımız'ın emirleriyle 2006 yılında programa alınmıştır. DSİ tarafından proje ihalesi yapılmış olup, 2007 yılında Mijin suyunun ilçemize getirilmesi çalışmalarına başlanacaktır. Bu proje ile kentin içme suyu ihtiyacının 3 katı su Şırnak'a getirilecektir. Belediye, bu çalışmaları görmezlikten gelip halkı yanlış bilgilendirmek yerine, Mijin suyu geldiği zaman bu suyu şehre sağlıklı bir şekilde dağıtabilecek midir? Suyun altyapısı var mıdır? Çalışmalarına başlamış mıdır? Asıl üzerinde durulması gereken konu budur."
İHA
Yayın Tarihi : 8 Kasım 2006 Çarşamba 16:50:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
zeynep yılmaz IP: 85.101.28.xxx Tarih : 8.11.2006 23:50:15
bu nasıl bir sorumsuzluktur anlamıyorum insanları bu kadar zor durumda bırakmaya kimsenin hakkı yok.artık uyanın başka şeylerle ilgileneceğinize gelişmek için uğraşın!!!