28
Mayıs
2024
Salı
ŞIRNAK

Vatandaşa internet ortamında hizmet

Cizre Kaymakamı Gökhan Azcan, vatandaşlara daha iyi hizmet sunabilmek için e-mail yolu ile hizmet vermeye çalışıyor. Elektronik ortamda kendisine iletilen postaları kontrol eden Kaymakam Azcan, vatandaşları gelen e-maillerdeki sorunlar ve çözümleriyle ilgili olarak bilgilendiriyor.

Daha önce basın ve ilan panosuna asılan ilanlarla vatandaşların sorunlarına duyarlılık gösteren Cizre Kaymakamı Gökhan Azcan, beklediğinin altında bir taleple karşılaştığını belirtti. Şahsen veya dilekçelerle yapılan başvuruların kendisine e-mail yoluyla yapılan başvurulardan çok daha fazla olduğunu belirten Azcan, gelen maillere 15 gün içinde cevap verdiğini söyledi. Cizre Kaymakamlığı'nın web sitesi (www.cizre.gov.tr) için kullanılan mail adresi dışında şahsi e-mail adresini de vatandaşla paylaşan ve vatandaşların, Kaymakamlık makamına bu şekilde de ulaşılabileceğini belirten Azcan, "İlçemiz nüfus itibariyle kalabalıklaşan bir yerdir. Zaman zaman vatandaşın taleplerini tek bir iletişim kaynağından karşılamakta zorlanıyoruz. Biz de taleplere maksimum derecede ve minimum zamanda cevap verebilmek için birçok kanal kullanmaya çalışıyoruz. Bunlardan biri de çağımızın iletişim aracı olan internettir.

Vatandaşlarımızın bu yolla bize ulaşması için mail adresimizi belli yerlerde panolara astık. Vatandaş da bunu görerek bize ulaşabilir. Gelen maillere en kısa zamanda cevap vermeye çalışıyoruz. En geç 15 gün içinde vatandaşın mailine cevap vermeye özen gösteriyoruz. Ancak bu duyuruyu yaptığımızdan beri gelen mail ayısının çok az olduğunu düşünüyorum. Bu da belki insanlarımızın teknolojiyi tamamıyla kullanma imkanına sahip olmamasındandır. Ancak talepleri bu yolla da çözme çalışmalarımız devam edecektir. Çünkü şahsi olarak yapılan birçok başvurunun mail yoluyla da halledilebileceğini biliyoruz. Her zaman için mutlaka cevap vereceğimizin tekrardan bilinmesini istiyoruz" dedi.

Kaymakamlık kapısında bekleyen vatandaşların sorunlarını yazılı ve sözlü olarak aktardıkları gibi elektronik ortamda da iletebileceklerini ve kendilerine 15 içinde cevabın yine elektronik ortamda verileceğini belirten Kaymakam Gökhan Azcan, vatandaşların cizrekaymakami@hotmail.com adresinden kendisine ulaşabileceklerini söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Mart 2008 Salı 13:12:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?