28
Mayıs
2024
Salı
ŞIRNAK

Vekillerden taziye ziyareti

Şırnak DTP il örgütü, Şırnak Milletvekilleri Sevahir Bayındır, Hasip Kaplan ve AK Parti Şırnak Milletvekili A.Veli Seyda, Şırnak'ın Silopi ilçesinde Tayan ve Herikan aşiretlerine mensup aileler arasında TIR sırası sebebiyle çıkan silahlı çatışmada yaşamını yitirenlerin ailelerine taziye ziyaretinde bulundu. Ziyarette her 2 tarafın olayın büyümemesi için duyarlı olması çağrısında bulunuldu.

Millettekileri dün akşam saatlerinde Tayan ve Herikan aşiretlerine mensup 2 aile arasında başlayan silahlı kavgada yaşamını yitirenlerin ailelerine taziye ziyaretinde bulundu. Taziye ziyaretine DTP Şırnak Milletvekilleri Sevahir Bayındır, Hasip Kaplan, AK Parti Milletvekili A.Veli Seyda ve çok sayıda kişi katıldı. Taziye ziyaretlerinde konuşan Şırnak Milletvekili Sevahir Bayındır, olayın Kürt halkı için çok üzücü olduğunu belirtti. Yaşanan olayın bir aşiret olayı olmadığını söyleyen Bayındır, barışın tartışıldığı bir günde bu tür olayların yaşanmasının kabul edilemez olduğunun altını çizdi.

Bugün Diyarbakır'da barış için yürüyüş düzenleneceğini hatırlatan Bayındır, birlik beraberlik olması için barışa önem verilmesi gerektiğine değindi. Ardından konuşan Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan ise huzursuzluk çıkmaması için herkesin dikkatli olması gerektiğine vurgu yaptı. Yaşanan olayın küçük bir sorundan çıktığını dile getiren Kaplan, binlerce insan öldürmeyle bile sorunların çözülmeyeceğine işaret etti.

Yaşanan ölümlerin dışardan kimsenin umurunda olmadığını hatırlatan Kaplan, "Ölümler olduğunda herkes zarar görüyor. Yaşanan acıyı bizzat biz hissediyoruz. Eğer kendi içimizde bir barış gelişmezse diğer barış da gelişmez. Öncelikle kendi içimizde bir barış sağlamalıyız" dedi.

Şırnak milletvekili A.Veli Seyda da "Bu acı görüntü hiçbir şekilde bize yakışmaz. Yakışmamalı. Son derece üzüntü içindeyiz. Artık bu tür kahredici olayların yaşanmaması için büyük çaba sarf etmeliyiz" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 1 Eylül 2009 Salı 23:46:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?