27
Mayıs
2024
Pazertesi
ŞIRNAK

Xewn û xeyal'e büyük ilgi

Çatışma, ölüm ve sınır ötesi operasyon ile adı hep anılan kentimiz Şırnak’ta, Belediyemizin organizasyonuyla, Seyri mesel tiyatrosunun “Xewn û xeyal” adlı oyununu sahne aldı.

Yaklaşık 500 kişinin izlediği oyun,bazen ağlatarak,bazen güldürerek, ama hep düşündürerek büyük alkış aldı.

Tiyatro Seyr-i Mesel sanat atölyesinin “Xewn û xeyal” (Düş ve Hayal) oyunu, Belediyemizin organizasyonuyla kentimizde sahne aldı. Erdal Ceviz’in yönettiği oyuna ilgi oldukça büyük oldu.

Belediyemizin düğün ve toplantı salonunda sergilenen oyuna Belediye Başkanımız Ahmet Ertak’ın yanı sıra, DTP merkez ilçe başkanı Emin irmez, Belediye Başkan Yardımcısı Maruf İke, belediye meclis üyeleri ve 500’ü aşkın kişi izledi.

İyiliğin- kötülüğün;güzelin-çirkinin;savaşın-barışın;yaşamın-ölümün;toprağın-sürgünün;acının-mutluluğun her karesinin farklı farklı performanslarla soyut ve somut kavramlar ve oyunculuklar ile sahnede hayat bulduğu ilk perdesi “siûd” adlı oyun ile başladı.. İkinci perdesi ise ifade edilen temaların arka planında kalan bireye ait bastırılmış duyguların dışa vurumu üzerine kurulu kısa performans gösterimi ile devam etti. Bölgede yaşanan bir dramı anlatan ve bir ananın bir oğlunu askere,bir oğlunu dağa gönderdiği,asker oğlunun kardeşini vurduğu sahne olan ama oyuncuların sadece beden dili ile sahne üzerinde var olduğu,repliklerin kullanılmadığı sahne izleyicilerin çoğunun gözlerini doldurdu.

Oyunu izlemeye gelen kitlenin içinde çok sayıda çocuk bulunmasına rağmen oyun boyunca büyük bir sessizliğin ve ilginin olması dikkat çekti. Kürtçenin Kurmanci lehçesi ile oynanan oyun izleyicilerden büyük alkış aldı.

Oyun sonrası sahneye çıkan Belediye Başkanımız Ahmet Ertak, oyunculara çiçek takdim ederek, Seyr-i mesel tiyatrosuna teşekkür etti.

Basının Şırnak’ı hep ölüm, çatışma ve korkulacak bir yer olarak lanse etmesine değinen Ertak, “oyunda da dile geldiği gibi kentimiz Şırnak korkulacak bir yer değil, aşkların,sevdaların,güzelliklerin,medeniyetlerin kentidir. Bunu bozmak isteyenlerin oyunlarını bizler bozacağız” diye konuştu.

şırnak belediyesi
Yayın Tarihi : 31 Aralık 2007 Pazartesi 15:06:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?