28
Mayıs
2024
Salı
ŞIRNAK

Yakınlarını Türkiye'de arıyor

Irak'ın Musul kentinde yaşayan Muhammed Halef Berces akrabalarını bulmak için Şırnak'a geldi.

70 sene önce amcasının Türkiye'ye geldiğini söyleyen Iraklı Muhammed o tarihten sonra amcalarından hiç haber alamadığını söyledi.

Muhammed Berces, "Bundan 70 yıl önce amcam İbrahim Berces Türkiye'ye yakınlarının yanına gitti. Daha sonra oradan da evlendiğini duyduk. Fakat daha sonra hiçbir haberini alamadık. Amcam İbrahim Berces'in hayatta olduğunu sanmıyorum ama çocukları olduğunu biliyoruz. Onları bulmak için Musul'dan Türkiye'ye geldik. Şu an akrabalarımın nerde olduğunu bilmiyorum ama onların Şırnak'ta bir yerde olduğunu tahmin ediyoruz. Hiç görmediğim amcaoğullarımı ve akrabalarımı görmek istiyorum. İbrahim Berces'in yakınlarının bulunmasını istiyorum. Çünkü onlar benim akrabamdır. Akrabalarımı görmeden Türkiye'den ayrılmak istemiyorum. İbrahim Berces hakkında vatandaşların bana yardım etmelerini bekliyorum" dedi.

Muhammed Halef, ''İbrahim Berces hakkında bilgi sahibi olanların 00 750 770 187 6787 ya da 0546 669 5997 telefon numaralarından bize ulaşmalarını bekliyoruz" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Kasım 2008 Çarşamba 11:38:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?