19
Mayıs
2024
Pazar
ŞIRNAK

Yangın tatbikatı gerçeğini aratmadı

Şırnak'ın Silopi ilçesinde düzenlenen yangın tatbikatı gerçeğini aratmadı. Öğrencilerle yapılan tatbikatta ilkyardım ve kurtarılış anları büyük heyecan yaşanmasına neden oldu.

Silopi Kız Meslek Lisesi'nde 'Sivil Savunma Haftası' nedeniyle gerçekleştirilen yangın tatbikatı, gerçeği aratmayan görüntülere sahne oldu. Kız Meslek Lisesi tarafından hazırlanan yangın senaryosunun uygulanmasında yangın anında ne yapılması gerektiği ve tahliyenin nasıl gerçekleştirileceği anlatıldı.

Tatbikatta, derste olan öğrenciler yangın sirenin ardından binayı 3 dakika içinde boşalttı. Öğrenciler bina içerisinden kurtarıldıktan sonra okulun kapısı önünde ateş yakıldı. Ateşin yangın tüpleriyle nasıl söndürüleceği Kız Meslek Lisesi Müdür yardımcısı Şiyar Tümaz tarafından uygulamalı anlatıldı.

En küçük ayrıntının bile değerlendirildiği tatbikat öğretmenler ve öğrencilerden büyük alkış aldı. Müdür yardımcısı Tümaz, "Sivil Savunma Haftası'nın başlaması ile birlikte her yıl okulumuzda tatbikatlar düzenleyerek öğrencilerimize eğitim veriyoruz. Öğrencileri yangınların çıkış sebepleri ve söndürme teknikleri ile ilgili bilgilendiriyoruz. Öğrenciler bu tatbikatları büyük bir dikkatle izleyip bilgi sahibi
oluyorlar. Önümüzdeki hafta deprem tatbikatı yapılacak. Amacımız öğrencilerimizi bu konularda bilgilendirmektir" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Mart 2009 Salı 10:45:56
Güncelleme :3 Mart 2009 Salı 10:51:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?