28
Mayıs
2024
Salı
ŞIRNAK

Yardım bekliyor

Şırnak-Hakkari Karayolu'na 22 gün önce çığ düşmesi sonucu 12 saat mahsur kalan İhsan Güler, kar altında kalan aracının kurtarılması için kurum kurum dolaşıyor.

Şırnak'tan yüklediği kömürü Hakkari'ye götürmek isterken, Ortaköy yakınlarında yolda çığ düşmesi sonucu 4 kişilik ailesiyle birlikte 12 saat mahsur kalan İhsan Güler (50), kar altında kalan aracının kurtarılmasını istiyor. 22 gün önce İhsan Güler idaresindeki 34 AU 9547 ve Güler'in oğlu Murat Güler'in (27) kullandığı 73 AD 188 plakalı kamyonlarda, eşi ve çocuklarıyla birlikte tehlike atlamışlardı. Tek geçim kaynağının bu kamyon olduğunu söyleyen İhsan Güler, ''Şırnak'ın Uludere İlçesi'ne bağlı Ortaköy'ü yaklaşık 1-2 kilometre geçtikten sonra çığ düştü. Çığ düşmesiyle önümüz kapandı. Geri dönmek istedik, yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle dönüş yolumuz kapandı. Yaklaşık 12 saat burada mahsur kaldık. Sonra bir köye indik. 22 gündür arabalarım orada mahsur kalmış. Çığ düşmesi ile kapanan yol bir türlü açılamadı. Tek geçim kaynağım bu arabam. Benim gibi ekmeğini bu yolla kazanan vatandaşların mağdur edilmemesi için bir an önce yolun açılmasını istiyoruz" dedi.

Şoför İhsan Güler, yolun açılarak aracının kurtarılması için valilik başta olmak üzere Ulaştırma Bakanlığı ve Karayolları Genel Müdürlüğü'nden yardım talep etti.

.
Yayın Tarihi : 8 Şubat 2006 Çarşamba 12:18:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?