28
Mayıs
2024
Salı
ŞIRNAK

Yardım eziyeti!

Şırnak'ın Silopi ilçesinde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından yapılan eğitim yardımları ödenmeye devam ediyor. Yardımların ödenmesi sırasında aşırı sıcaklar yüzünden fenalık geçiren bir kadın hastaneye kaldırıldı.
Silopi ilçesinde Sosyal Riski Azaltma Projesi (SRAP) kapsamındaki Şartlı Nakil Transferi (ŞNT) ödemeleri sırasında oluşan kuyrukta bekleyen E.K.(35) sıcak havaların da etkisiyle baygınlık geçirdi. E.K., vatandaşlar ve çevrede bulunan polisler tarafından olay yerine çağrılan ambulans ile Silopi Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Durumunun iyi olduğu öğrenilen genç kadın, yapılan ilk müdahalenin ardından taburcu edildi.


Silopi'de 1 milyon 254 bin YTL'nin dağıtıldığı ŞNT yardımlarından 7 bin 467 kişi yararlanıyor. Ödemenin sadece Ziraat Bankası Şubesi'nden yapılması nedeniyle banka önünde uzun kuyruklar oluşurken, sabahın erken saatlerinde kuyruğa giren Hüsniye Sevim adlı bir vatandaş 4 saattir kuyrukta beklediğini ve sıranın hala kendine gelmemesine bir anlam veremediğini söyledi. Sevim, "5 tane çocuk okutuyorum, onların bir sürü masrafı çıkıyor. Hepsine yetişmek imkansız oluyor. Verecekleri yardımlar için teşekkür
ediyorum" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 7 Temmuz 2008 Pazartesi 14:57:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?