19
Mayıs
2024
Pazar
ŞIRNAK

Yasaklı çoban konuştu!

SİYASİ YASAKLI ÇOBAN ŞIRNAK'TA İLGİ ODAĞI OLDU

Siyasi yasaklı çoban Şırnak'ta ilgi odağı oldu. Birçok internet sitesinde çeşitli klipler ile görüntüleri yayınlanan Abdullah İsnaç için internet sitelerinde gruplar oluşturuldu.

Anayasa Mahkemesi'nin siyasi yasak getirdiği 37 DTP'li arasında olan İsnaç'ın daha evvel çekilmiş düğün ve eğlencelerdeki görüntüleri binlerce kişi tarafından izleniyor. Son olarak siyasi yasaklı çobanın disko şovu ortaya çıktı.

İddianamede Şırnak İl Örgütü yöneticisi olarak gösterilen Abdullah İsnaç, davadan haberi olmadığını ve yasaklandığını televizyonlardan öğrendiğini söyledi.

İsnaç, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'ın televizyonda yaptığı açıklamada ismini ikinci sırada okumasına çok şaşırdığını belirtti. Şırnak Belediyesi'ne bağlı taşeron bir şirkette geçici süreyle çalıştığını anlatan İsnaç, kendisi ile ilgili davadan haberi dahi olmadığını söyledi. İsnaç, "Televizyonda izledim. 37 kişinin ismi geçiyor. İkinci sırada ismimin okunmasına çok şaşırdım. Ben bu durumu kabul etmiyorum. İşçiyim, belediyede çalışıyorum. 3-4 yıldır geçici olarak Şırnak Belediyesi'nde başıboş hayvanları toplayıp ahıra götürüyordum. İnsanları birbirine zorla düşman yapıyorlar. Kanla, nefretle hiçbir yere varamayız. Türk, Kürt, Arap, Çerkez, Laz hiçbir farkımız yok, hepimiz insanız, bu vatanın evlatlarıyız. Şu anda bir davam olup olmadığını bilmiyorum. Bu kadar milletvekilimizin siyasetten men edilmesine çok şaşırıyorum" dedi.

Halen 600 TL maaşla Şırnak Belediyesi'nde geçici olarak çalıştığını belirten İsnaç, "Daha önce başıboş inekleri topluyorduk. Şu anda parke taşı döşüyoruz. Yollarda oluşan çukurları onarıyoruz. DTP'ye sadece üyeyim. Onun dışında hiçbir görevim yok. Birlikte hasta ve taziye ziyaretlerinde bulunuyoruz. Mahalle arasında kavgalı olanları barıştırıyoruz. Biz barıştan yanayız. Umudumuz var, bir gün inşallah barış gelir, insanlar bu ülkede birlik beraberlik içinde yaşarlar" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Aralık 2009 Salı 10:27:00
Güncelleme :15 Aralık 2009 Salı 11:22:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?