19
Mayıs
2024
Pazar
ŞIRNAK

Yatılı kız okuluna uyuz salgını

Şırnak Kız Yatılı İlköğretim Bölge Okulu (YİBO) ve ildeki diğer bazı ilköğretim okullarında uyuz hastalığının ortaya çıktığı belirtildi.

İlde toplam 180 öğrencinin uyuz hastalığı şikayetiyle sağlık kuruluşlarına başvurduğu öğrenildi. Yapılan sağlık taraması sonucunda 2 öğrencide uyuz hastalığı tespit edilirken, 2 öğrenci ise uyuz şüphesiyle tedavi altına alındı. Diğer öğrencilerin de uyuz hastalığı riski altında bulunduğu kaydedildi.

Şırnak Kız YİBO, Hürriyet İlköğretim Okulu, Rekabet Kurumu İlköğretim Okulu ve Atatürk İlköğretim Okullarında uyuz vakasına rastlandığı ve öğrencilerin sağlık taramasından geçirildiği öğrenildi. Uyuz hastalığından birçok öğrenci ve idarecinin de etkilendiği belirtilirken, uyuz hastalığı nedeniyle Kız Yatılı İlköğretim Bölge Okulu'nda bulunan 200 öğrencinin evlerine gönderilmediği ifade edildi. Uyuz salgınının yayılmaması için okulların çamaşır suyu ile yıkandığı ve dezenfekte edildiği bildirildi.

İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Birlik, gerekli tedbirlerin alındığı belirterek, "Bizi ilgilendiren Kız YİBO olduğu için burada sağlık taramasını daha planlı yaptık. Ancak çevre okullarımıza da yayılmaması için gerekli tedbirleri aldık. Uyuz salgını sadece bizden kaynaklanmıyor. Hem aileden hem de çevreden etkilenme boyutu var" diye konuştu.

Sağlık Müdürlüğü'nün gerekli tedbirleri aldığını belirten Milli Eğitim Müdürü Birlik, salgının bahar ayları alerjisi olabileceği ihtimali üzerinde durduklarını ve bunun yanında da uyuz vakasına rastlandığını sözlerine ekledi.

.
Yayın Tarihi : 20 Mayıs 2008 Salı 15:58:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?