28
Mayıs
2024
Salı
ŞIRNAK

Yeni hastane gün sayıyor

SİLOPİ'DE YENİ HASTANE ARALIK AYINDA HİZMETE AÇILACAK

Şırnak'ın Silopi ilçesinde yapımı tamamlanan Devlet Hastanesi'nin Aralık ayında faaliyete gireceği bildirildi.

Bayındırlık Müdürlüğü tarafından geçici kabulü yapılan 30 bin metrekare alan üzerine kurulu 50 yatak kapasiteli yeni Silopi Devlet Hastanesi, modern mimarisi ile dikkat çekiyor. Yeni hastane binasının Aralık ayında hizmete girmesi planlanırken, şu anki hastanede Genel Cerrahi, Nöroloji, KBB, Kadın Hastalıkları ve Doğum, Kardiyoloji, Nöroloji, Anesteziyoloji ve Reanimasyon, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon, Göğüs Hastalıkları, Radyoloji, Tıbbi Mikrobiyoloji, Tıbbi Biyokimya, Ruh Sağlığı ve Hastalıkları alanlarında poliklinik hizmeti veriliyor.

Konu hakkında açıklamada bulunan Devlet Hastanesi Başhekimi Hakan Tokur, bölgeye hizmet vermesi açısından yeni hastanenin son derece önemli olduğunu belirterek, hastanenin bölgede şifa kaynağı bir müessese olacağını söyledi. Başhekim Tokur, şöyle devam etti: "50 yatak kapasitesine sahip hastanemiz seneler içinde gelişen ve büyüyen Silopi'deki ihtiyaca cevap veremediğinden (Sağlık) Bakanlığımız tarafından yeni hizmet binası yapılmıştır. Son derece modern görünümü ve planıyla dikkat çeken yeni hizmet binamız 30 bin metrekare alan üzerinde oturmuştur ve yaklaşık 13 bin metrekare kapalı kullanım alanına sahiptir. Bayındırlık Müdürlüğü tarafından geçici kabulü yapılmış olan yeni hizmet binamıza Aralık 2009 içerisinde taşınmayı planlamaktayız. Yeni hizmet binamızda da Silopi halkına en iyi hizmeti verme çabamız sürecektir. Halkımızın da desteğiyle önümüzdeki 1 sene içerisinde hastanemizde verilen hizmeti hızla çok daha iyi bir noktaya taşıyacağımıza inanıyorum. Biz kendimizi kişi ve kurum olarak bilimsel, vicdani etik ve ilkelerden asla ödün vermeden, insanlık onuruna saygılı, açık, dürüst, güvenilir ve en yüksek kalitede sağlık hizmetleri sunmaya adamış bulunuyoruz. Amacımız halkımızın sağlık bilincinin artmasına katkıda bulunan hastanemiz ve uluslararası

yol üzerindeki konumumuz ile ilçe hastaneleri arasında ülkemizdeki en iyi örneklerden birini oluşturmaktır. Diğer önemli bir amacımız da hastaların ve çalışanların memnuniyetine odaklı, yüksek kalitede sağlık hizmetini gönülden sunmaktır. "En yüce değer, bilgi; en üstün hizmet, insana hizmettir' inanç ve anlayışı bizim için bir yaşam felsefesi ve tarzıdır. Bu inanç ve anlayışla bütün halkımızı kucaklayan Silopi Devlet Hastanesi tüm Silopi ve yakın coğrafya için en önde gelen referans merkezi olacaktır."

İHA
Yayın Tarihi : 20 Kasım 2009 Cuma 15:17:05
Güncelleme :20 Kasım 2009 Cuma 17:54:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?