19
Mayıs
2024
Pazar
ŞIRNAK

Yerel gazetecilere eğitim

Şırnak İl Kültür Müdürlüğü konferans salonunda Yerel Gazetecilikte Meslek İçi Eğitim Semineri verildi. Seminere Şırnak'ta bulunan yerel gazeteciler büyük ilgi gösterdiler.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti tarafından düzenlenen "Yerel Gazetecilikte Hizmet İçi Eğitim Semineri, Şırnak Valiliğinin girişimleriyle Şırnak'ta da düzenlendi. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti tarafından Şırnak'ta düzenlenen seminere Vali Yardımcısı Mahmut Kaşıkçı, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Orhan Erinç, Gazeteci Tümer Argın Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu üyeleri Recep Yaşar, Doğan Satılmış, Prof. Dr. Neşe Kars, İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Cumhuriyet gazetesi yazarı Feyza Hepçilingirler, Şırnak Valiliği basın ve halkla ilişkiler müdürü Ömer Turan ve yerel gazeteciler katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Vali Yardımcısı Mahmut Kaşıkçı, "İletişim çağının geliştiği bu dönemde toplumumun yönlendirilmesi ve bilgilendirmesinde basın büyük önem arz ediyor. Böyle bir organizasyonda yer alan Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve diğer konuşmacılara teşekkür ediyorum" dedi.

Şırnak İl Kültür Müdürlüğü konferans salonunda dün saat 13.30'da başlayan seminere başkanlık eden Ömer Turan, açılış konuşmalarının ardından konuşmacılara 40'ar dakika konuşma süresi verdi. Bütün konuşmacılar kendi alanları ile ilgili eğitim verdiler. Konuşmaların ardında soru cevap kısmına geçildi. Daha sonra Vali Yardımcısı Mahmut Kaşıkçı bütün konuşmacılara teşekkür belgesi verdi. Vali Yardımcısı Kaşıkçı, Gazeteciler Cemiyet Başkanı Orhan Erinç'e de ayrıca plaket takdim ederek teşekkür etti.

Programın sonunda Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Orhan Erinç Eğitim seminerine katılan bütün gazetecilere katılım sertifikalarını vererek kapanış konuşmasını yaptı. Birçok ilde eğitim seminerleri düzenlediklerini Şırnak'ta bulunmaktan büyük memnunluk duyduklarını söyleyen Erinç, "Bu çalışmada emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti olarak yerel medyaya çok büyük önem veriyoruz. Yerel medyaya büyük görev sorumluluklar düşüyor" dedi.

Kapanış konuşmalarının ve sertifikaların dağıtılmasının ardından toplu fotoğraf çekildi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 28 Eylül 2009 Pazartesi 12:26:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?