19
Mayıs
2024
Pazar
ŞIRNAK

Yeşil Kart dağıtımında izdiham

Nüfusunun yüzde 50'sinin sosyal güvencesi olmadığı için yeşil kartlı olduğu Şırnak'ın Silopi ilçesinde vatandaşlara yeşil kartların dağıtımı sırasında uzun kuyruklar oluşuyor. 6 ay sonra dağıtılan kartları almak isteyen vatandaşlar izdihama yol açıyor.

Silopi'de yeşil kart dağıtımı izdihama yol açıyor. 6 aydan bu yana ilk kez dağıtılan kartları almak için vatandaşlar günler önceden müracaat yapıp sabahın erken saatlerinde sıraya giriyor. 100 bin nüfuslu ilçede 50 bin yeşil kartlı bulununca izdiham kaçınılmaz oluyor. Aşırı yoğunluğa sıcaklık da eklenince vatandaşların kalabalıkta birbirleriyle itişip kakışması dikkat çekiyor.

Aşırı sıcak altında yeşil kart sırası bekleyen vatandaşlar uygulamadan hiç memnun olmadıklarını dile getirdiler. Yeşil kart almak için aylar önceden başvurduklarını belirten vatandaşlar yeşil kart bürosunda çalışan personelin yetersiz kaldığını ileri sürerek uzun zamandır yeşil kart defterini beklediklerini ifade etti.

Sabahın erken saatlerinde yeşil kart bürosu önünde beklediğini belirten vatandaşlardan Mustafa Yılmazoğlu büyük sıkıntılar çektiklerini söyledi. Yılmazoğlu, "Yeşil kart almak isteyen vatandaşlar büyük eziyet çekiyorlar. Aylar öncesinden başvurumu yaptığım halde daha alamadım. Ancak bugün sıra verdiler. Fakat yeşil kart almak için bu sıcakta saatlerdir kuyrukta bekliyorum. Binlerce kişiye aynı anda yeşil kart vermek vatandaşlara eziyet çektirmekten başka bir şey değildir. Burada bekleyen yaşlı insanların sayısı çok fazladır. Bu şekilde dağıtım yapılmasından dolayı hiç memnun değiliz. Yetkililerin bu konulara biraz daha duyarlı olmasını bekliyoruz" diye konuştu.

Sosyal güvencesi olmadığı için yeşil kart başvurusu yapan Selim Güney ise, "Hasta insanlar da gelip yeşil kart sırasında bekliyorlar. Yaklaşık olarak 2.5 aydır kart alamayanlar var. Çoğu zaman verilen dosyalar kayboluyor. Bu yüzden bir vatandaş bazen kurula 3 ya da 4 dosya vermek zorunda kalıyor. Yetkili kurumlardan biraz daha duyarlılık bekliyoruz" dedi.

Konu ile ilgili açıklama yapan Silopi Kaymakamı Aydın Abak ise yeşil kart dağıtımındaki izdihamın vatandaşlardan kaynaklandığını söyledi. Kaymakam Abak, "İşlemleri biten yeşil kartlar görevliler tarafından mahallelere göre sıra verilip ayrı günlerde gelmeleri için vatandaşlarımıza tarih vermektedirler. Fakat dağıtımı duyan vatandaşlarımız, sıralarını beklemeden yeşil kart bürosunun önüne geliyorlar ve o yüzden yığılmalar yaşanmaktadır. Bu yığılmaların yaşanmaması için görevliler tarafından belirtilen
tarihte gelmeleri gerekmektedir" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Ağustos 2008 Pazartesi 16:03:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
METİN IP: 88.244.224.xxx Tarih : 4.08.2008 23:21:16

kaymakam bey sadece hakkedenler olsaydı o yeşil kartı alanlar herşey daha rahat olurdu.yeşil kart aLANLARIN ÇOĞU UYGUN DEĞİL LÜTFEN