28
Mayıs
2024
Salı
ŞIRNAK

YÖK Başkanı Özcan Şırnak'ta

YÖK BAŞKANI ÖZCAN ŞIRNAK'I ZİYARET ETTİ

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan ile birlikte YÖK Yönetim Kurulu üyeleri Berrak Kurtuluş ve Muhittin Şimşek Şırnak'ı ziyaret etti.

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan Bingöl Üniversitesi'nin Zaza diliyle ilgili çalışmalar yapmak için başvuru yapmaya hazırlandığını söyledi. Özcan Şırnak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Akmaz'ı ziyareti sırasında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Şırnak'a ilk defa geldiğini ve çok merak ettiğini söyleyen Özcan, "YÖK'te evraklar üzerinden üniversitenin gelişimini takip edebiliyoruz ama görmek başka oldu. Yeni kampus alanını özellikle çok beğendim. Gayet hakim bir yerde. Kademeli olarak inşa edilirse çok güzel bir kampus olur. Zannediyorum Şırnak 2 yıl içerisinde hem şehir merkezindeki binalarıyla hem de kampusundaki binalarıyla güzel bir üniversiteye kavuşacaktır" dedi.

Kürtçe bölümlerle ilgili YÖK'ün tavrını daha önce açıkladıklarını ifade eden Özcan, "Kürt dilinin bilimsel açıdan incelenmesi ve araştırılması bizim sorumluluğumuzda olan bir husustur. Onu da üniversitelerin layıkıyla yapacağını düşünüyoruz. Zannediyorum son zamanlarda Bingöl'den talep geldi. Zaza diliyle ilgili çalışmalar yapmak istediklerini bize söylediler. Daha henüz YÖK'e ulaşmadı. Bize ulaştığı zaman onu da olumlu şekilde değerlendireceğimizi düşünüyorum" şeklinde konuştu.

Yeni kurulacak olan üniversitelerle de ilgili açıklama yapan Özcan, "Bu üniversitelerin kurulma amacı yeni açılan üniversitelerin ihtiyacı olan öğretim üyelerini yetiştirmeleridir. Bunun için bu üniversitelerde lisans programlarına alınacak öğrenci sayısı sınırlı olacak. Daha çok yüksek lisans ve doktora öğrencisi yetiştirecekler. Buralardan mezun olan arkadaşlarımız da yeni açılan üniversitelerimizde öğretim görevlisi olarak vazife yapacaklar" diye konuştu.

Şırnak Üniversitesi Rektörü Akmaz'ın üniversitenin çalışmaları ile ilgili YÖK Başkanı Özcan'a brifing verdiği öğrenilirken YÖK Başkanı Özcan daha sonra Şırnak Üniversitesi'nin akademik ve idari personeliyle konferans salonunda bir araya gelerek sorunlarını dinledi.

YÖK BAŞKANI ÖZCAN ŞIRNAK'I ZİYARET ETTİ
YÖK BAŞKANI ÖZCAN ŞIRNAK'I ZİYARET ETTİ
İHA
Yayın Tarihi : 14 Temmuz 2010 Çarşamba 17:59:05
Güncelleme :14 Temmuz 2010 Çarşamba 18:34:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?