19
Mayıs
2024
Pazar
ŞIRNAK

Yol-İş basın açıklaması

Yol-İş Sendikası Şırnak Şubesi dün AK Parti İl Başkanlığı binası önünde bir basın açıklaması yaptı.

KESK Platformu üyelerinin de destek verdiği basın açıklamasını Yol-İş Sendikası üyeleri adına Sendika Şırnak temsilcisi Turgay Birlik okudu. Birlik'in okuduğu basın açıklaması şöyle:

"Bizleri 'Sabit gelirli' kategorisinden çıkarıp, 'Azalan gelirli' hale getiren bu çarpıklığı kabul etmemiz mümkün değildir. Gelir düzeyi itibariyle yoksulluk sınırının altında yaşayan bizler, hükümetin 'Yoksulun yanındayız' söylemlerinin karşılığını kendi hayatımızda görememekte, aksine reva görülen yüzde 3 zam nedeni ile özellikle mağdur edilmeye çalışıldığımızı düşünmekteyiz. İçinden geçtiğimiz kriz dönemi öncesinde, ülkemizde işverenlere sağlanan kolaylıklar, primler ve muafiyetler kriz döneminde
yenilenmekte ve genişletilmektedir.

Yani ülkemizin ekonomik olarak bu negatif durumuna rağmen, bazı imtiyazlı kişilere pozitif ayrımcılık yapılmaktadır. Oysa krizin daha kolay atlatılmasındaki en önemli ayak, piyasaların canlandırılabilmesi için geniş halk kitlelerinin, yani emekçinin işçinin, memurun orta direklinin satın alma gücünün artırılmasıdır.

Halkımızın satın alma gücü artırılmadığı sürece alınacak diğer hiçbir önlemin bir faydasının olmayacağı ortadayken, kamuda çalışan işçi emekçi, memur ve sözleşmeli personellere yapılacak zammın krizin atlatılması için bir fırsat olarak değerlendirilmemesi bırakın bizleri, krizi atlatma mücadelesi veren ülkemize zarar verecektir."
 

iha
Yayın Tarihi : 3 Temmuz 2009 Cuma 14:34:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?