28
Mayıs
2024
Salı
ŞIRNAK

Yollar açıldı, esnaf nefes aldı

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde geçtiğimiz günlerde etkili olan kar yağışının ardından satışları durma noktasına gelen esnaf, yolların ulaşıma açılmasıyla rahat bir nefes aldı.

Beytüşşebap ilçesinde geçtiğimiz günlerde etkili olan yoğun kar yağışının ardından kapanan köy yolları nedeniyle ilçe merkezinde bulunan esnafın satışları durma noktasına geldi. Esnaf iflasın eşiğine gelirken, Beytüşşebap Kaymakamlığı'na bağlı özel idare ekiplerinin aralıksız çalışmaları sonucu yollar ulaşıma açıldı. Bunun ardından köylülerin ilçeye gelmesiyle esnaf rahat bir nefes aldı.

Satışlarının iyi olduğunu belirten esnaf, alım gücü düşük olan halkın, kışlık ihtiyaçlarını ertelemesinin kendilerinin elini kolunu bağladığını söyledi. Kış sezonu için dükkanlarını malla dolduran esnaf, yoğun kar yağışıyla birlikte köy yollarının kapanması, satışların çok düşük olması nedeniyle, borçlarını nasıl ödeyeceklerini kara kara düşündüklerini ifade ederek, bu gidişatın kendilerini bitirme noktasına getirdiğini köy yollarının açılmasıyla satışların başladığını dile getirdi.

iha
Yayın Tarihi : 21 Mart 2009 Cumartesi 13:32:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?