19
Mayıs
2024
Pazar
ŞIRNAK

Yürek burkan aile dramı

Şırnak'ta 11 nüfuslu Çoban ailesi borç batağında oldukları için sokakta kalma tehlikesi ile karşı karşıya. Baba Yusuf Çoban, ''Borçlularım yüzünden evde duramıyorum. Gece geç saatlere kadar sokaklarda geziyorum" dedi.

65 yaşındaki baba Yusuf Çoban, evlerinin borç karşılığı satıldığını belirterek, birçok evi kiralamak istediklerini fakat hiç kimsenin kendilerine kiralık ev vermediğini söyledi.

Baba Çoban, "600 bin TL olan borucumuz olduğu gibi kalıyor. Ben 4 yerimden ameliyat oldum. Oğlum hasta yatağından kalkmakta bile zorlanıyor. Çaresiz kalmış durumdayız. Her gün borçlularımız gelip para istiyor. Borçlularım yüzünden evde duramıyorum. Gece geç saatlere kadar sokaklarda geziyorum" şeklinde konuştu.

Şırnak Valisi Ali Yerlikaya'nın sağladığı yardımlarla ailenin ayakta kaldığını anlatan baba Çoban, şöyle devam etti:  "Ben emekli olmama rağmen maaşıma haciz konulmuş. Sayın Valimiz Ali Yerlikaya'nın sağladığı gıda yardımıyla ailem geçiniyor. Ailemin yeşil kartı yine Valimiz tarafından çıkarıldı. Valimizin bize yaptığı büyük iyiliği ömrümce unutamam. Allah, Sayın Valimizden razı olsun. Fakat şu anda borç karşılığı satılan evimizi boşaltmak için eşyalarımızı topladık. Günlerdir kiralık ev arıyorum. Borcumuz olduğundan dolayı kimse bize ev vermiyor. Evimizi alan adam sürekli gelip boşaltın diyor. Ne yapacağımı bilmiyorum sokakta kalmak istemiyoruz. Hiç kimse bize sahip çıkmıyor. Çaresiz ortada kalmış durumdayız."

Hasta olan Abdulkerim Çoban'ın eşi Necla Çoban da, "Bir aydır eşyalarımızı kolilere yerleştirdik. Kiralık ev arıyoruz. Birçok ev bulduk tam taşınacağız derken ev sahibi iflas ettiğimizi öğrenince vazgeçiyor. Şırnak Valiliği Sosyal Yardımlaşma Vakfı (SYDV) tarafından ev kiramız ödenecek. Şu ana kadar Şırnak Valimiz Ali Yerlikaya sayesinde erzak ve hastane masraflarımız Valilik tarafından karşılanıyor. Artık bir çaremiz yok. Borçlularımız bizleri rahat bırakmıyor. Borçlu olduğumuz kişiler de kendilerince haklıdırlar. Biz de borcumuzu ödemek istiyoruz fakat olmayınca ne yapalım? Şırnaklı zenginlere gittik. Kendileri sıkıntılı olduklarından dolayı bize yardım edemeyeceklerini söylediler. Gidecek yerimiz de yok. Evimizi satın alan adam da evde tamirat yapacağından bir an önce evi boşaltmamızı istiyor. Çocuklarımın hepsi ufak. Ne yapacağımızı bilemiyoruz. Çaresiz kaldık. Bize hayırsever vatandaşlarımızın yardım etmesini bekliyoruz. Kocam da 5 aydır yatalak. Sağlık durumu tedavi gördükten sonra biraz iyileşir gibi oldu, fakat bu borçlar yüzünden düşüne düşüne tekrar aynı hale geldi. Şu an düzelme yok gibi. Devlet büyüklerimizden ve hayırsever vatandaşların bize yardım elerini uzatmalarını bekliyoruz. Allah rızası için bizi bu dertten kurtarın. Ne gecemiz kaldı ne günümüz birileri çıkıp bizi bu ızdıraptan kurtarsın diye her gece sabahlara kadar dua ediyorum" diye konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 24 Haziran 2009 Çarşamba 13:06:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
harun ağmur IP: 78.172.2.xxx Tarih : 25.06.2009 00:29:19

bu aile büyük bi kanala çıkıp derdini anlatsın ve kendilerine bi banka hesabı açtırsın ne de olsa şırnağın para babaları kimsenin derdiyle ilgilenmiyorlar.